Princes danske eks i chok: "Berører mig dybt"

Danske Mayianne Dinesen dannede par med verdensstjernen Prince i knap et år i 1989.
Danske Mayianne Dinesen er dybt berørt over at høre, at hendes ekskæreste Prince er død. Arkivfoto.
Danske Mayianne Dinesen er dybt berørt over at høre, at hendes ekskæreste Prince er død. Arkivfoto. Foto: Lekfeldt Thomas/Polfoto

Den danske radio- og tv-værtinde Mayianne Dinesen interviewede i 1989 det amerikanske popikon Prince. Under interviewet blev musikeren så fascineret af den dengang 23-årige unge kvinde, at de to indledte et forhold, som varede knap et år.

Mayianne Dinesen, som i dag er 49 år gammel, er dybt chokeret over beskeden om, at hendes ekskæreste er død 57 år gammel. Det fortæller hun i en SMS til DR Nyheder og TV 2.

- Det er en chokerende besked, som berører mig dybt. Jeg var både stor fan og lærte mennesket bag at kende i et kort glimt for mange år siden, skriver Mayianne Dinesen.

- Verden har mistet et utrolig fint, sensitivt og generøst menneske, der levede og åndede for sin kunst, som han udførte med den største kærlighed, æstetik og ekvilibrisme. Som i sin kunst, sådan oplevede jeg ham også privat.

- En omsorgsfuld, betænksomt og kærlig mand, der levede sit liv fuldt ud i overensstemmelse med sin spirituelle overbevisning - og altid i troen på det gode i folk omkring ham.

Politi og ambulancemandskab fandt torsdag formiddag verdensstjernen liggende livløs i en elevator.

På trods af forsøg på at genoplive ham, blev Prince erklæret død torsdag formiddag klokken 10.07 (17.07 dansk tid).

Det oplyser den lokale politimester, Jim Olson, i en officiel meddelelse.

Klokken 9.43 lokal tid (16.43 dansk tid) modtog politiet et alarmopkald fra Paisley Park Studios, som var Princes bolig i Chanhassen i Minnesota.

Dødsårsagen er stadig uvis, lyder det, og omstændighederne omkring musikerens pludselige død undersøges fortsat.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.