Prince-feberen raser i Vild med dans-semifinale

Når de tre resterende par fredag aften går på gulvet, skal de alle danse cha-cha-cha til en sang af Prince.
Den professionelle danser Frederik Nonnemann og hans dansepartner tv-værtinden Lene Beier har begge et helt særligt forhold til den afdøde sanger Prince.
Den professionelle danser Frederik Nonnemann og hans dansepartner tv-værtinden Lene Beier har begge et helt særligt forhold til den afdøde sanger Prince. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Den amerikanske musiker Prince bliver ofte omtalt som et ikon indenfor sin branche. Med kæmpesucceser som "Purple Rain" og "Kiss" har han sunget sig ind i musikhjerter over hele verden.

Også hos nogle af dette års Vild med dans-deltagere har sangeren gjort et helt specielt indtryk.

- Hans sang "Kiss" har været med til at definere min dansekarriere, fortæller den professionelle danser Frederik Nonnemann og fortsætter:

- Han kunne det med at være helt vildt flamboyant, men samtidig gøre præcis, som han har lyst til, og så var han bare mega sej.

Designeren Nicholas Nybro, der måtte sige farvel som den første nydanser i dette års Vild med dans, har også et helt specielt forhold til musikeren.

- Han var en stor del af min barndom og ungdom, lyder det fra designeren.

Han nævner blandt andet sangen "Little Red Corvette" som den Prince-sang, han gerne ville have danset til, hvis det var ham, der skulle på gulvet i semifinalen i aften.

Alligevel må de to mænd se sig slået af tv-værtinden Lene Beiers kærlighed til musikeren.

- Jeg elsker virkelig Prince. Sådan virkelig! Jeg var til koncert med ham for mange år siden, og det var bare det vildeste, erindrer hun.

- Hvor ville jeg godt have prøvet at danse til en Prince-sang i aften! Så skulle det have været "Sometimes It Snows In April", fordi nogle gange så sner det jo i april, siger tv-værtinden kort inden aftenens show.

De tre semifinalepar skal fredag aften alle danse til hver deres Prince-sang, inden tre bliver til to, og finalen i Horsens finder sted næste fredag.

Skuespillerinden Laura Bach og hendes partner Michael Olesen skal danse til favoritten "Kiss". Kollegaen Mille Dinesen og partneren Mads Vad skal cha-cha-cha'e sig gennem "I Feel for You", og den hårdtslående bokser Sarah Mahfoud og partner Morten Kjeldgaard har fået lov til at svinge hofterne til sangen "Cream".

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.