Premiereminister har bred regeringsstøtte

Præsidenten har afsluttet sonderinger og melder, at Benjamin Netanyahu har bred støtte som regeringsleder.
Israelsk premierminister Benjamin Netanyahu hilser på sine støtter i partiets valgkvarter i Tel Aviv den 17. marts 2015.
Israelsk premierminister Benjamin Netanyahu hilser på sine støtter i partiets valgkvarter i Tel Aviv den 17. marts 2015. Foto: Oded Balilty/AP

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har bred støtte til at danne en koalitionsregering efter valget i sidste uge, siger en talsmand for præsidentens kontor til nyhedsbureauet AFP.

Præsident Reuven Rivlin har mandag afsluttet to dages sonderinger med repræsentanter for parlamentets 10 partier, hvor han har hørt deres anbefalinger til, hvem der skal være premierminister.

Seks partier støtter Benjamin Netanyahu.

- Han (Rivlin, red.) har netop holdt møde med partiet Yisrael Beiteinu, og partiet har lige nu peget på Netanyahu, så han får 67 pladser, siger talsmand Jason Pearlman med henvisning til de 120 pladser i det israelske parlament, Knesset.

Yisrael Beiteinu er et nationalistisk højrefløjsparti.

Benjamin Netanyahu var i offensiven under valgkampen, hvor han blandt andet slog fast, at der ikke vil blive dannet en palæstinensisk stat unders hans ledelse.

Samtidig har han skabt en sjælden diplomatisk krise til den nære allierede USA, som har sagt, at man nu må "evaluere tilgangen," hvor Israel ikke længere støtter en tostatsløsning.

Netanyahu har dog siden trukket lidt i land.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.