Præst suspenderes efter udtalelser om reinkarnation

En sjællandsk sognepræst, der tror på reinkarnation, er fritaget for tjeneste, skriver Kristeligt Dagblad.
Den sjællandske sognepræst Annette Berg svarede i et tv-program i oktober, at hun tror på reinkarnation. Nu er hun suspenderet fra sin stilling. Arkivfoto
Den sjællandske sognepræst Annette Berg svarede i et tv-program i oktober, at hun tror på reinkarnation. Nu er hun suspenderet fra sin stilling. Arkivfoto Foto: Colourbox/free

Sognepræsten Annette Berg, der offentligt har udtalt, at hun tror på reinkarnation, fritages for tjeneste indtil udgangen af 2015. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Udtalelserne fra sognepræsten fra Vig faldt i programmet "Præstens lektie" på TV Øst i oktober. Siden har Annette Berg været til to tjenstlige samtaler hos biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller.

Biskoppen har ifølge Kristeligt Dagblad forklaret suspenderingen med afsæt i en pressemeddelelse, som Annette Berg selv udsendte 17. november.

Her rejste hun "en berettiget tvivl om, hvorvidt hun som præst i den danske folkekirke ved sin brug af begrebet reinkarnation forkynder reinkarnation".

Troen på reinkarnation er troen på, at et menneskes sjæl - når personen dør - kan leve videre i en anden krop.

Og ifølge retsteolog Kristine Garde er troen på dette uforeneligt med at være præst i den danske folkekirke. Hun mener, at biskop Peter Fischer-Møller har truffet "en konsekvent, men nødvendig beslutning".

- Når Annette Berg har sået tvivl om opstandelsen, et fundament i kirkens lære, ved at åbne op for reinkarnation, så kan hun ikke være i sit embede, siger Kristine Garde til Kristeligt Dagblad.

- Hun har skabt utroværdighed for folkekirken og svigtet sit embede. Det gør hende utroværdig, og det er så alvorligt, at det kræver en øjeblikkelig suspension.

- Vi befinder os på et meget afgørende punkt i den kristne forkyndelse, og derfor går biskoppen formentligt efter en læresag ved præsteretten, siger hun.

I tv-programmet "Præstens Lektie" 29. oktober svarede Annette Berg på et spørgsmål om, om en præst kan tro på reinkarnation. Og derefter rullede sagen om hende.

- Det kan man. Det gør jeg, svarede Annette Berg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.