Præsident: Obama må ikke sige folkedrab

Tyrkiets præsident vil helst ikke høre ordet "folkedrab" fra sin amerikanske kollega om begivenhederne i 1915.
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, forventer ikke, at Obama bruger ordet "folkedrab", når han fredag mindes 100-året for det armenske folkedrab.
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, forventer ikke, at Obama bruger ordet "folkedrab", når han fredag mindes 100-året for det armenske folkedrab. Foto: Vadim Ghirda/AP

Når armeniere og andre folkeslag på fredag mindes 100-året for det armenske folkedrab, forventer den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, at den amerikanske præsident afholder sig fra at bruge et bestemt ord.

Folkedrab.

- Jeg vil ønske, at Obama ikke benytter ordet "folkedrab", og det vil jeg heller ikke forvente, at han gør, siger Erdogan under en pressekonference med Iraks præsident, Fuad Masum.

Tyrkiet har reageret med afvisning og kritik af lande, som omtaler massakrerne mod armenierne, dokumenteret og omtalt gennem 100 år, som folkedrab.

Tyrkerne anerkender ikke, at der er tale om massakrer.

Senest har parlamentet i Østrig fordømt "folkedrabet" efter en symbolsk afstemning onsdag formiddag.

- 24. april 1915 markerer begyndelsen på de forfølgelser, som endte i folkedrabet, sagde parlamentets formand, Doris Bures, før han opfordrede til et minuts stilhed til minde om ofrene.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.