Præsident inviterer dronningen på visit

Dronning Margrethe og prins Henrik er i disse dage i Indonesien, hvor de skal sætte fokus på Danmarks styrker i erhvervslivet.
Regentparret er meget berejst. Her ses et billede af dronning Margrethe og prins Henrik, da de denne sommer besøgte Grønland.
Regentparret er meget berejst. Her ses et billede af dronning Margrethe og prins Henrik, da de denne sommer besøgte Grønland. Foto: Leiff Josefsen/LEIFF JOSEFSEN

Det er ingen hemmelighed at dronning Margrethe og hendes mand, prins Henrik, har rejst rundt i store dele af verden.

Nu er de endnu engang draget af sted på en kort rejse, og denne gang er det Indonesiens præsident, Joko Widodo, der har inviteret det danske regentpar på statsbesøg.

På førstedagen vil regentparret møde danskere, der bor i Indonesien, og aftnen byder på middag hos den danske ambassadør i landet.

Torsdag ankommer dronning Margrethe og prins Henrik til præsidentpaladset, hvor de bliver taget imod af præsident Joko Widodo til tonerne af nationalhymnen, og både den danske og den indonesiske delegation præsenteres.

Regentparret skal også besøge virksomheder, museer, seminarier og konferencer og overvære åbningen af en design- og livsstilsmesse.

Torsdag aften deltager det danske regentpar i præsidentens statsbanket, hvor dronning Margrethe også vil holde tale.

Det danske statsbesøg i Indonesien skal være med til at styrke samarbejdet mellem de to lande, og så skal dronningen og prinsgemalen sætte fokus på Danmarks styrker inden for erhvervslivet.

Besøget strækker sig over over fire dage - fra onsdag den 21. oktober til og med lørdag den 24. oktober.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.