Populært katte-klip med agurk på You Tube: Det er dyrplageri

Det er blevet populært at putte videoer op på You Tube, hvor folk skræmmer deres katte ved at lægge en agurk bag dem. Men det er dyrplageri, siger ekspert.

Lige nu hitter videoer på nettet med katte, som hopper op af skræk, fordi de opdager en agurk bag sig. De er bange for agurker, og derfor synes folk nu, at det er sjovt at lægge en agurk bag deres kat og filme dem, når de bliver angste.

Men det er ikke en sjov leg. Det er dyrplageri, siger katte-ekspert Jill Goldman til National Geographic, ifølge Metroxpress

- Det er meget muligt, de associerer det med slanger, som er farlige rovdyr, siger hun.

Ikke spor sjovt

Det ser muligvis sjovt ud, når katten hopper rundt og bliver bange. Men du udsætter faktisk dit kæledyr for et ubehageligt pres.

De er ikke vant til at se en agurk på gulvet bag sig, og derfor bliver de ekstremt bange og stressede, når der pludselig findes sådan en genstand bag dem, forklarer eksperten. 

- Hvis man stresser en kat, er det ikke godt. Hvis man gør det for sjov, sætter jeg spørgsmålstegn ved personens menneskelighed, siger hun.

En anden ekspert fra Bristol Universitet er også meget forarget over de såkaldte sjove videoer. Det bliver nemlig endnu værre af, at folk lægger agurken bag kattene, når de spiser. Deres spise-område er nemlig helligt, og derfor er det forkasteligt at skræmme dem der.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.