Populære telefoner har dårligst dækning

Du behøver ikke nødvendigvis vente på mobilselskabernes signalforstærkning. Problemer med mobildækning kan hænge sammen med antennen.
De populære iPhones ligger ifølge en undersøgelse i den dårlige ende, når det kommer til antennedækning. Arkivfoto.
De populære iPhones ligger ifølge en undersøgelse i den dårlige ende, når det kommer til antennedækning. Arkivfoto. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO

Har du problemer med at ringe fra din mobiltelefon i nogle områder, så kan løsningen være ganske simpel.

Måske skal du bare vælge en anden telefon. Det fortæller DR Nordjylland.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) opfordrede for nylig mobilselskaberne til at udbyde signalforstærkere til folk i områder med dårlig dækning. Men det er langt lettere at udskifte sin telefon, for der er stor forskel på telefonernes antennekvalitet, siger professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet.

- At have en god telefon eller en dårlig telefon vil mange steder gøre forskellen på, om du har forbindelse eller ej, siger professoren til DR Nordjylland.

For de bedste telefoner har, ifølge en undersøgelse som Gert Frølund Pedersen har lavet, antenner, der er op til ti gange så gode som de dårlige telefoner.

- Hvis man har en af de gode telefoner i forhold til de dårlige, jamen så har man simpelthen dækning dobbelt så mange steder i Danmark. Så det betyder virkelig meget, at man vælger en telefon i den gode ende, hvis man har problemer, siger professor Gert Frølund Pedersen.

I undersøgelsen er det "mormor-telefonen" fra Doro, der har den bedste antennedækning, mens iPhone og Nokia Lumia ligger i bunden.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.