Populære DR-profiler skal stå for royal prisuddeling

For 12. gang skal Kronprinsparrets Priser uddeles. Denne gang sker det i Hostebro.
Stéphanie Surrugue og Kåre Quist gentager succesen fra 2015 og skal igen være værter ved Kronprinsparrets Priser.
Stéphanie Surrugue og Kåre Quist gentager succesen fra 2015 og skal igen være værter ved Kronprinsparrets Priser.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Stéphanie Surrugue og Kåre Quist skal igen i år være værter, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Musikteatret Holstebro.

Det fortæller DR i en pressemeddelelse.

Det er således andet år i træk, at Stéphanie Surrugue og Kåre Quist forlader nyheds-fladen. Denne gang får de sangerinden Pernille Rosendahl, rockbandet Dúné, dansekompagniet Black Box Dance Company og en række andre kulturnavne med på scenen.

Priserne bliver uddelt for 12. gang lørdag 8. oktober, direkte på DR 1. Og priserne hædrer ekstraordinære præstationer inden for kultur og sociale indsatser.

- Jeg glæder mig som en lille knægt til at være vært på Kronprinsparrets Priser 2016. Det er en fantastisk aften, hvor glæden over dansk kultur og sociale indsatser er til at få øje på. En aften, hvor Kronprinsparrets store engagement er med til at give en helt særlig stemning i salen og foran skærmene. Og en aften hvor selv garvede værter kan få svedige håndflader lige før tæppet går, siger Kåre Quist i pressemeddelelsen.

Der skal uddeles fire priser:

  • Kronprinsparrets Sociale Pris til en banebrydende indsats med internationalt format inden for det sociale område.
  • Kronprinsparrets Kulturpris til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur.
  • Kronprinsparrets Stjernedryspriser, som gives til to unge kunstneriske talenter, der viser stort potentiale.

Priserne er en bryllupsgave

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til kronprinsparret.

Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Tidligere modtagere

Blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Kulturpris er filminstruktøren Per Fly, arkitekten Bjarke Ingels og kunstneren Olafur Eliasson. DR's hold bag tv-serierne "Borgen"’ og "Forbrydelsen" har også modtaget prisen.

Kronprinsparrets Sociale Pris er tidligere gået til blandt andre Natteravnene, Landsforeningen af Væresteder, Julemærkefonden og Ungdommens Røde Kors, mens MØ og Oh Land er blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Kronprinsparrets Sociale Pris gik i 2015 til "Mind Your Own Business", som styrker etniske minoritetsdrenge fagligt og socialt, mens Kronprinsparrets Kulturpris gik til teaterinstruktør Elisa Kragerup. Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til forfatter og billedkunstner Amalie Smith og designer Mark Tan.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.