Populær vært forlader TV-Avisen

Kim Bildsøe Lassen tager igen imod en udfordring udenlands. Denne gang skal han til London og dække Brexit.
Foto: Scanpix

Den anerkendte og populære tv-vært Kim Bildsøe Lassen har sagt ja til en stilling som DR's London-korrespondent og skifter dermed sin danske adresse ud med den engelske metropol.

Kim Bildsøe Lassen har aftalt med DR, at han skal være i London i to år. Her skal han blandt andet rapportere om følgerne af den folkeafstemning, som efter alt at dømme sender Storbritannien definitivt ud af EU - det såkaldte Brexit.

- Den britiske udmeldelse af EU er en af vores generations store journalistiske fortællinger, som jeg ser meget frem til at være med til at folde ud. Konsekvenserne for briterne, for danskerne og for alle andre europæere kommer formentlig til at definere Europa mange år fremover, og det pirrer mig som journalist at dykke ned i den historie,” siger Kim Bildsøe Lassen i en pressemeddelelse udsendt af DR.

Her understreger han også, at han elsker jobbet som studievært på TV-Avisen, men at det er sundt at prøve noget andet.

- Det er en af de mest interessante journalistiske opgaver, jeg overhovedet kan forestille mig. Men jeg tror også, det er godt og vigtigt for mig at tage en periode, hvor jeg fordyber mig og kommer længere ned i substansen med en afgrænset opgave. Derfor glæder jeg mig til at rapportere fra London og dække den fascinerende og vigtige historie, som Brexit vitterligt er, siger han.

Det er ikke første gang Kim Bildsøe Lassen rejser udenlands som korrespondent. Han har tidligere været DR's udsendte i USA og har også rapporteret fra mellemøsten.

- Jeg er jo først og fremmest journalist, siger Kim Bildsøe Lassen til Billed Bladet.

Privat vil der også ske forandring for Kim Bildsøe Lassen. Kæresten og værtskollegaen på TV2 Nyhederne, Divya Das, flytter nemlig ikke med.

- Divya er rigtig glad for sit job i Odense, og det beholder hun. Så vi finder ud af det på anden vis. Hun bliver en flittig bruger af lufttrafikken mellem Danmark og England ligesom mine to voksne børn, siger Kim Bildsøe Lassen til Billed Bladet.

Han har en søn på 25 år og en datter på 22 år.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.