Populær kendisblogger hiver millioner ind på bankbogen

Rasmus Jarlov fik ret, da han fornylig om kæresten Mascha Vang sagde, at hun er god til at tjene penge.
Mascha Vang blev kendt i 2005 for sin deltagelse i realityprogrammet "Paradise Hotel". Hun har siden etableret sig som professionel kendis.
Mascha Vang blev kendt i 2005 for sin deltagelse i realityprogrammet "Paradise Hotel". Hun har siden etableret sig som professionel kendis.
Foto: Scanpix/arkiv

På sit visitkort kan Mascha Vang skrive tv-personlighed, reality-stjerne og model. Og ikke mindst blogger. 

I hvert fald er det hendes blog-virksomhed en ganske god forretning. I det netop offentliggjorte regnskab for 2015 kan hendes blog nemlig alene præstere et årsresultat på 840.000 kroner efter skat og en bruttofortjeneste på 1,8 millioner kroner,  skriver Medieawatch.dk.

Kæresten fik ret

Det var således ikke helt ved siden af, da Macha Vangs nye kæreste, den konservative politiker Rasmus Jarlov, for nylig på Facebook skrev: "Hun er knivskarp, har en kæmpe forretning og styrer de sociale medier, sit blogunivers, sit tøjmærke og alt muligt andet med sikker hånd. Lidt irriterende at hun vist tjener mere end mig, men det må jeg leve med".

450.000 læsere

Mascha Vang driver med sin blog, Maschavang.dk, i gennemsnit cirka to millioner månedlige sidevisninger frem.

Hun havde ifølge egen opgørelse registreret 450.000 unikke læsere i december.

Til sammenligning har andre store bloggere i Danmark omkring 50.000 unikke læsere, skriver Mediawatch.

Mediet noterer desuden, at Mascha Vangs selskab har fravalgt revision af årsregnskabet. Tallene er altså ikke efterprøvet af en revisor.

- Årsresultatet var helt som forventet i 2015. Det er jeg tilfreds med, og det stemmer fint overens med, hvad jeg tidligere har tjent på bloggen. Dengang blev det bare ikke offentliggjort, fortæller hun til Mediawatch.

Udover annoncer på selve sitet, så kommer Mascha Vangs indtjening fra annoncørsamarbejder med blandt andre bilproducenten Opel, som betaler hende for at køre i en af deres biler.
Dertil kommer sponsorerede indlæg, hvor producenter betaler hende for at omtale deres produkter.

2016 bliver også godt

Mascha Vang forventer ifølge Mediawatch et mindst ligeså godt 2016.

- Men jeg har en del nye samarbejder med kunder, hvilket er, hvad bloggen bygger på. Det kører rigtig godt, og resultatet bliver i hvert fald ikke mindre end sidste år, siger hun.

Brud gav gennembud

Mascha Vang brød sidste år med Bloggers Delight og etablerede sit konkurrerende blognetværk, Blogly.dk, hvor flere velbesøgte bloggere i dag holder til. Heriblandt Julie Berthelsen, Anne Gadegaard, Dan Rachlin, Julie Zangenberg og Nikita Klæstrup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.