Politisk ekspert: Venstres øv-valg gør ondt på Holst

- Der er rigtig mange, der vil være efter Venstre ved enhver given lejlighed og altså også under sådan en sag her, siger Trpels Mylenberg.
Ifølge loven og reglerne har Carl Holst ret til pengene, og længe stod han også fast på, at han ville beholde hele eftervederlaget på cirka 833.000 kroner.
Ifølge loven og reglerne har Carl Holst ret til pengene, og længe stod han også fast på, at han ville beholde hele eftervederlaget på cirka 833.000 kroner. Foto: Scanpix/arkiv

Venstres dårlige folketingsvalg og så det at partiet sidder alene i en ren V-regering har haft konsekvenser for forsvarsminister Carl Holsts eftervederlagssag.

Det vurderer chefredaktør for Fyns Amts Avis og politisk kommentator Troels Mylenberg overfor DR Syd:

- Når man har en mindretalsregering med et mindre parti, som Venstre jo er nu efter et stort valgnederlag, så er der altså ikke ret mange, der står i kø for at bakke Venstre op. Og den her sag kan godt være en af konsekvenserne for Venstres meget dårlige valg, siger Troels Mylenberg til DR Syd.

De to borgerlige partier Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har begge været ude at kritisere Carl Holsts ageren i sagen om eftervederlaget.

- Der er rigtig mange, der vil være efter Venstre ved enhver given lejlighed og altså også under sådan en sag her, siger Mylenberg til DR Syd.

Troels Mylenberg tilføjer, at Carl Holst skal være glade for, at der ikke er noget folketingsvalg lige rundt om hjørnet.

- Det er klart, at hvis der var valg i overmorgen eller om en måned, så skulle Carl Holst ud at lave en meget meget meget stor indsats for at få genskabt en folkelig opbakkning, siger den chefredaktøren.

Den tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark og nuværende forsvarsminister Carl Holst har været under et massivt pres i de seneste to uger, efter at det kom frem, at Carl Holst modtog fra regionen et eftervederlag samtidig med, at han fik sin ministerløn.

Ifølge loven og reglerne har Carl Holst ret til pengene, og længe stod han også fast på, at han ville beholde hele eftervederlaget på cirka 833.000 kroner.

Men torsdag i denne uge ombestemte Carl Holst sig og meddelte, at han ville give afkald på noget af eftervederlaget - cirka 330.000 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.