Politisk ekspert: Derfor vokser Løkkes chancer for at lande 2025-plan

Længe har et nyt valg truet Lars Løkke Rasmussen og hans 2025-plan. Men med De Nye Borgerliges fremkomst er truslen blæst over, mener politisk ekspert.
Hvis DF vælter regeringen nu, står partiet til at miste en masse stemmer til De Nye Borgerlige. Derfor ender det med et forlig om 2025-planen i stedet, spår politisk kommentator. 
Hvis DF vælter regeringen nu, står partiet til at miste en masse stemmer til De Nye Borgerlige. Derfor ender det med et forlig om 2025-planen i stedet, spår politisk kommentator.  Scanpix: Søren Bidstrup

Dansk Folkeparti har fra begyndelsen stejlet over Lars Løkke Rasmussens 2025-plan og sagt, at de ikke var bange for et nyt Folketingsvalg. Men med De Nye Borgerliges erobring af DF-stemmer vil et nyt valg være en rigtig dårlig idé for partiet. Det mener politisk kommentator Peter Mogensen.

- Det afgørende spørgsmål for DF-bossen er derfor, om han vil have et valg right here, right now og med statsgaranti miste mellem hver fjerde eller hver femte gruppefælle til Pernille Vermund, eller om han vil vente tre år, som kan bruges på at nedkæmpe den blonde højreradikale, skriver han i en blog på tv2.dk. 

Et valg vil være dårligt for DF

Ifølge ham giver svaret sig selv. Kristian Thulesen Dahl vil vente med et valg. Og det er gode nyheder for statsministeren. 

- Hans chancer for at få et forlig om 2025-planen er vokset drastisk, nu da DF ikke længere er så villig til at vælte ham, skriver Peter Mogensen.

På den baggrund konkluderer han, at De Nye Borgerlige allerede har fået stor indflydelse på dansk politik. 

Ifølge seneste Megafon-måling står De Nye Borgerlige til at få 4,9 af stemmerne, mens Dansk Folkeparti kun står til at få 17,7. Man kan derfor nemt få den tanke, at vælgerne er vandret fra det ene højreparti til det næste. 

Thulesen har "taget halsbåndet af Martin Henriksen"

Og det har også gjort, at Kristian Thulesen Dahl nu "har taget halsbåndet af Martin Henriksen", siger Peter Mogensen, som kommentatoren kalder for en "udlændige-letvægter" i forhold til Pernille Vermund.

For at generobre vælgerne skal Dansk Folkeparti ifølge Peter Mogensen gøre alt, hvad de kan for at gøre udlændingestramningerne i 2025-forhandlingerne så omfattende, "at selv Vermund får vand i øjenvigen". Samtidig skal DF - som de plejer - forsøge at sikre velfærden for de laveste indkomstgrupper.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.