Politimands stærke appel: "Jeg er træt af at være den onde betjent"

- Jeg var den onde betjent, der bar Amir på fem måneder, da hans mor ikke kunne mere og bar ham i tre kilometer, mens hans mor drak alt det vand, jeg kunne give hende, så hun ville have væske nok i kroppen til at amme Amir næste gang.
Politibetjenten Jesper Lillelund Sørensen er træt af, at politiet bliver fremstillet som onde.
Politibetjenten Jesper Lillelund Sørensen er træt af, at politiet bliver fremstillet som onde. Foto: Privat

Flygtningekrisen har sat det danske politi under pres. Mens flygtningene og migranter strømmer over grænsen, er det de danske betjente, som må knokle for at holde styr på situationen.

Alligevel bliver de danske betjente fremstillet som onde, mener Jesper Lillelund Simonsen. Han bor i Vejle og arbejder hos Sydøstjyllands Politi og har selv måttet arbejdet hårdt for at løfte opgaven med de mange flygtningen. Nu har han skrevet et indlæg på Facebook, hvor han i en stærkt sarkastisk tone sætter ord på, hvor hårdt pressede betjentene er lige nu.

- Når vi deler billedet af den flinke betjent, som leger med en syrisk pige på E45, skal vi huske, at det var det onde politi, som var til stede på motorvejen. Det var i hvert fald hvad jeg fik at vide af mange af de danskere, som jeg mødte på min gåtur i onsdags. Politiet var onde, fordi vi tvang flygtninge til at gå på motorvejen i den varme med små børn, skriver han.

Det "onde politi" trak i arbejdstøjet

Han fortsætter indlægget med sarkastisk at opridse alle de gang, politiet var "onde".

- Det var det onde politi, som med få timers varsel trak i arbejdstøjet tidligt om morgenen for at køre til grænsen uden at vide, hvornår de ville komme hjem igen.

- Det var det onde politi, som udsatte sig selv for fare for at stoppe trafikken, da menneskemængden gik ned på motorvejen.

- Det var de onde betjente, som gik 25 kilometer sammen med flygtningene for at sikre sig, at de kunne gå sikkert på motorvejen.

Bar 5 måneder gammelt spædbarn

Jesper Lillelund Simonsen har selv oplevet, hvor alvorlig situationen er for nogle af flygtninge.

- Jeg var den onde betjent, der bar Amir på fem måneder, da hans mor ikke kunne mere og bar ham i tre kilometer, mens hans mor drak alt det vand, jeg kunne give hende, så hun ville have væske nok i kroppen til at amme Amir næste gang.

- Jeg er træt af at være det onde politi, skriver han.

Træt af kritik og overarbejde

Selvom han knokler på jobbet, oplever Jesper Lillelund Simonsen dog mest at blive mødt med kritik.

- Jeg er træt at give mit hjerteblod for et job, jeg elsker og mest høre kritik fra samfundet for det. Jeg er træt af at høre om kolleger, som møder 16 timers vagter for at få vagtplanen til at hænge sammen og kun er hjemme, når familien sover, skriver betjenten.

- Jeg er træt af at høre om steder, hvor man er nødt til at arbejde tre ud af fire weekender, fordi der mangler betjente. Men mest af alt er jeg bare træt…

Når vi deler billedet af den flinke betjent, som leger med en syrisk pige på E45, skal vi huske, at det var det onde...

Posted by Jesper Lillelund Simonsen on 10. september 2015

Avisen.dk har været i kontakt med Jesper Lillelund Simonsen, som har givet tilladelse til, at vi bringer hans opslag og profilbillede. Han har ikke ønsket at deltage i et interview.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.