Politikers jobskifte forarger

Da Karen Hækkerup var minister arbejdede hun for en hårdere kurs over for landmændene. Men nu skal hun bløde selv samme hårde kurs op i sin nye stilling hos Landbrug & Fødevarer. Det vækker hård kritik fra både højre og venstre i Folketinget.
Her ses Karen Hækkerup overlede Justitsministeriet til Mette Frederiksen, da hun forleden forlod politik til fordel for en topstilling i Landbrug & Fødevarer.
Her ses Karen Hækkerup overlede Justitsministeriet til Mette Frederiksen, da hun forleden forlod politik til fordel for en topstilling i Landbrug & Fødevarer. Foto: Scanpix

Som folketingspolitiker sad Karen Hækkerup bl.a. i det koordineringsudvalg, der stod bag regeringens udspil Naturplan Danmark, der blev præsenteret forleden dag, skriver Ekstra Bladet.

Her lægges der op til en række miljømæssige stramninger over for landmændene. Men siden Karen Hækkerup arbejdede for regeringens strammere kurs på området, har hun nu skiftet arbejdsgiver.

Nu betales lønnen af landbruges interesseorganisation Landbrug & Fødevarer, hvilket automatisk betyder, at hun skal arbejde for lempelser af selvsamme udspil.

Det vækker kritik fra både højre og venstre side af folketingssalen. Her finder man det ganske problematisk at Karen Hækkerup nu kan bruge sin særlige viden om udspillet til at modarbejde selsamme:

"Sagen understreger, at der er en række interessekonflikter, der kan komme i konflikt, hvis man meget hurtigt går fra en position som minister til en interesseorganisation," siger Enhedslistens Per Clausen til Ekstra Bladet.

Den holdning deler han med Dansk Folkepartis Peter Skaarup:

"Det er en mærkelig position. Hun har siddet i regeringens koordinationsudvalg og arbejdet på større bøder til landmænd. Nu skal hun bruge sin viden på det direkte modsatte. Det er mildest talt en interessekonflikt af de helt store," siger han til Ekstra Bladet.

Hverken Karen Hækkerup eller Landbrug & Fødevarer har ønsket at kommenterer sagen over for Ekstra Bladet.

Kilde: Ekstra Bladet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.