Politikere til borgmester: Sig undskyld til borgerne

Så er den gal i igen i Randers.
Randers' borgmester Claus Omann Jensen (V) skylder borgerne en undskyldning, mener de Konservative i Randers. 
Randers' borgmester Claus Omann Jensen (V) skylder borgerne en undskyldning, mener de Konservative i Randers.  Foto: Lars Rosborg/Scanpix/Arkiv

Social- og Indenrigsministeriet har afgjort, at Randers' borgmester Claus Omann Jensen (V) i 2014 ulovligt tilbageholdt oplysninger om skolelukninger i kommunen for et mindretal i byrådet og de borgere, som var modstandere af lukningerne.

Det kræver en undskyldning, mener Bo Vestergaard Hansen, der er formand for De Konservative i Randers.

-Han erkender slet ikke, at han har gjort noget galt, men ministeriet kommer jo klokkeklart frem til, at der er tale om lovbrud, siger den konservative formand og uddyber:

- Borgmesteren skulle have lagt sig fladt ned og sagt undskyld til borgerne, så de i det mindste følte, de blev taget alvorligt. Og han skulle have erkendt, at den proces, man har gennemført, ikke er i orden, siger Bo Vestergaard Hansen til DR Østjylland.

Han vil dog ikke, som Beboerlisten og Velfærdslisten i Randers byråd har gjort, kræve, at borgmesteren skal gå af.

Borgmester Claus Omann Jensen vil ikke give en undskyldning.

Han henviser til, at Statsforvaltningen tidligere har godkendt, at man ikke behøvede at give powerpoint-slides med oplysninger om skolelukninger til alle partier i byrådet.

- Den tilsynsmyndighed, som holder øje med kommunerne, sagde, at vi gjorde det helt rigtige. Bagefter greb indenrigsministeriet ind og sagde: "Det har I ikke", forklarer borgmesteren og uddyber:

- Så det er en lidt usikker retstilstand for politikerne og forvaltningen. Det er rigtig beklageligt. Men jeg er glad for, at der nu er kommet en klar retstilstand på det her område.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.