Politikere skynder på ambulancereddere: Brug mindre tid på ulykkessteder

I Region Nordjylland vil politikerne have Falck-redderne til at bruge mindre tid ved hver ulykkessted. Det kan nemlig spare penge.
Hvis redderne skynder sig noget mere, kan man spare en million kroner om året. Men det skal ikke gå ud over patienten, understreger politikerne. Personerne på billedet har ikke med den konkrete sag at gøre.
Hvis redderne skynder sig noget mere, kan man spare en million kroner om året. Men det skal ikke gå ud over patienten, understreger politikerne. Personerne på billedet har ikke med den konkrete sag at gøre. Foto: Jacob Schou Nielsen / Scanpix arkiv

Falck-redderne bruger for lang tid på ulykkesstederne og på at aflevere patienter på hospitalerne.

Det mener politikerne i Region Nordjylland, som håber på at kunne spare en million kroner om året, hvis tiden i gennemsnit nedsættes med et minut.

Det fortæller DR Nordjylland.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke, at det er noget, der kommer patienterne til skade, så det vil blive gjort i forhold til de faglige retningslinier på området, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Ifølge fællestillidsrepræsentant ved Falck i Nordjylland, Jacob Guldberg, er der ligefrem mulighed for, at en minimeret tid på stedet kan komme patienterne til gode.

- Jo mindre tid vi kan bruge på stedet, jo før kommer patienterne ind til den endelige behandling på sygehuset, siger redderen.

Hos Falck i Nordjylland er alle procedurer derfor ved at blive gennemgået for at se, hvor der kan optimeres. Men patienten skal altså stadig have den samme gode kvalitet i behandlingen, siger direktør Diana Sørensen.

- Så det vi blandt andet kigger på, er om noget af den behandling, redderne i dag foretager på stedet, kan foregå på vej ind mod sygehuset, siger Falck-direktøren til DR Nordjylland.

Ifølge Ulla Asman (S) er det i særlig grad økonomiske udfordringer på det præhospitale område. der har fået regionsrådspolitikerne til enstemmigt at beslutte, at tiderne skal nedsættes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.