Politikere scorer fede bestyrelses-penge, men melder fra til møderne

- Det er meget overraskende, at man ikke møder op til de ganske få møder, der er hvert år, siger ekspert.
SFeren Ayfer Baykal har fået 210.000 kroner for tre møder fra januar 2015 til september i år. Møderne er faldet sammen med sygdomsperioder, siger hun.
SFeren Ayfer Baykal har fået 210.000 kroner for tre møder fra januar 2015 til september i år. Møderne er faldet sammen med sygdomsperioder, siger hun. Foto: Scanpix/arkiv

Københavnske kommunalpolitikere tjener årligt mellem 15.000 og 125.000 kroner på at sidde i bestyrelsen for det lokale forsyningsselskab, men nu viser det sig, at flere bliver væk fra mange møder.

Det viser aktindsigter, som DR P4 København har fået hos 25 forsyningsselskaber i hovedstadsområdet.

En række politikere melder således fra til mere end hvert tredje bestyrelsesmøde. 

- Set i lyset af, at kommunalpolitikere ofte har meget travlt, så er det måske ikke så overraskende, at de bliver væk fra mange af de her møder. Men i modsætning til byrådsarbejdet, så gælder det for en del af de her bestyrelser, at man bliver vældig godt betalt. Set i det lys er det meget overraskende, at man ikke møder op til de ganske få møder, der er hvert år, siger Roger Buch, kommunalforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til DR P4 København.

79.000 for seks møder

Jonas Bjørn Jensen sidder i Københavns Kommunes borgerrepræsentation for Socialdemokratiet og er samtidig bestyrelsesmedlem hos Vestforbrændingen og Centralkommunernes Transmissionsselskab.

Her tjente han fra januar sidste år til september i år omkring 79.000 kroner - og meldte afbud til ti ud af 16 bestyrelsesmøder.

- Jeg er brandærgerlig over, at jeg ikke har kunnet deltage i de her møder, men jeg er fritidspolitiker, og jeg har både familie og arbejde samt det politiske arbejde på rådhuset. Jeg kan ikke være to steder på en gang, så jeg har været nødt til at melde afbud til bestyrelsesarbejdet de gange, hvor jeg har haft noget andet, jeg skulle på rådhuset eller i forbindelse med mit arbejde, forklarer Jonas Bjørn Jensen til DR P4 København.

Også tidligere teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommunes, SFeren Ayfer Baykal er blandt lokalpolitikerne med højt fravær. Hun har meldt afbud til seks ud af ni bestyrelsesmøder i Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR red.) - og fik 210.000 kroner for det.

Ayfer Baykal siger til DR P4 København, at hun har en kronisk sygdom, der gør, at hun har nogle sygdomsperioder, som tilfældigvis er faldet sammen med bestyrelsesmøderne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.