Politikere rystede over 135 henlagte dødsulykker: Nu skal sagerne undersøges

135 ud af 464 dødsulykker på jobbet i perioden 2004-2015 er henlagt af myndighederne uden et strafferetligt efterspil. Politikere afkræver forklaringer.
SF's Karsten Hønge er overraskeet over, at mere end hundrede arbejdsulykker med dødelige udgang er blevet henlagt.
SF's Karsten Hønge er overraskeet over, at mere end hundrede arbejdsulykker med dødelige udgang er blevet henlagt. Foto: Scanpix/arkiv

Såvel SF som Enhedslisten vil nu have afdækket, hvorfor 135 ud af 464 dødsulykker på jobbet i perioden 2004-2015 er henlagt af myndighederne uden et strafferetligt efterspil.

Det skriver Fagbladet 3F.

Beskæftigelsesordfører hos SF Karsten Hønge er rystet over, at mindst 135 ud af 464 arbejdsulykker med dødelig udgang er blevet henlagt af myndighederne.

- Det er et vildt tal, og vi skal have afdækket, hvad tallet dækker over. Jeg er rystet over, at der er blevet henlagt så mange sager, siger Karsten Hønge.

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (EL) er overrasket over, at så mange dødsulykker bliver henlagt.

- Havde der været tale om et mord eller et mistænkeligt dødsfald i en anden forbindelse, havde der været helt andre konsekvenser. Både i forhold til efterforskningen og straffen. Derfor mener jeg, at vi må have præciseret og indskærpet retningslinjerne på dette område, siger Christian Juhl.

Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen pointerer, at inden han tager stilling til eventuelle ændringer af lovgivningen, vil han bede beskæftigelsesministeren om et notat, der kan belyse mulige problemstillinger.

- Dødsulykker er et alvorligt sagsområde, hvor der skal være åbenhed og klarhed. Jeg vil blandt andet gerne have belyst om 135 henlagte sager er et unormalt højt antal historisk set, og om bødestørrelserne ligger på det forventede niveau i forhold til de bøder, der i øvrigt bliver givet, siger Hans Andersen.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.