Politikere om respirator-sag: Helt grotesk
Det er helt grotesk, at familien til en lagerarbejder, der blev erklæret hjernedød efter en arbejdsulykke, skulle have holdt ham kunstigt i live for at få erstatning, lyder det nu fra flere partier.
Lisbeth Holk Meiers (th) storebror blev erklæret hjernedød efter en arbejdsulykke. Familien skulle have holdt ham kunstigt i live for at få erstatning. Og det er ikke i orden, lyder det fra SF'eren Karsten Hønge (tv).
Lisbeth Holk Meiers (th) storebror blev erklæret hjernedød efter en arbejdsulykke. Familien skulle have holdt ham kunstigt i live for at få erstatning. Og det er ikke i orden, lyder det fra SF'eren Karsten Hønge (tv). Foto: Scanpix og Jens Bach/Fagbladet 3F

Da den 52-årige lagerarbejder Jens Christian Poulsen i 2012 var ude for en arbejdsulykke og efterfølgende blev erklæret hjernedød, valgte familien at slukke for respiratoren. Det kostede dem erstatningen, kunne Fagbladet 3F torsdag berette.

Var han i stedet blevet holdt kunstigt i live, kunne hans sag være blevet hastebehandlet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Dermed kunne han have fået erstatning for méngrad og tabt erhvervsevne.

Men det er helt grotesk, at det skal være sådan, lyder det nu fra flere partier.

- Sorte huller som dette skal frem i lyset, så vi kan gøre noget ved det og få lukket hullerne, siger SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge til Fagbladet 3F og tilføjer:

- Det er fuldstændig grotesk, at den slags kan ske for en familie, der står med et hjernedødt familiemedlem efter en arbejdsulykke.

Også socialdemokraten Lennart Damsbo-Andersen, der er medlem af beskæftigelsesudvalget, mener, at sagen giver anledning til handling. Han mener således, at det er nødvendigt at gå arbejdssikringsloven igennem for at undgå flere af sådanne sager. Og det er Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl enig i.

- Det virker ulogisk, og det er ikke værdigt for nogen parter, at en familie overhovedet kan blive bragt i en sådan situation, siger han til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.