Politikere hapser ferieuge: Vi hapser deres flødebolle

Når Folketinget åbner i morgen, møder politikerne ind til en delikat protest-gave fra handicaphjælperne.
Den sjette flødebolle er væk - ligesom den sjette ferieuge for mange handicaphjælpere. I stedet får politikerne en seddel med en påmindelse om problemet. Gaven ligger nok allerede i dueslaget, siger FOA-formand Dennis Kristensen. "Hvis ellers vagterne har tjekket, at der ikke er bomber i flødebollerne," tilføjer han.
Den sjette flødebolle er væk - ligesom den sjette ferieuge for mange handicaphjælpere. I stedet får politikerne en seddel med en påmindelse om problemet. Gaven ligger nok allerede i dueslaget, siger FOA-formand Dennis Kristensen. "Hvis ellers vagterne har tjekket, at der ikke er bomber i flødebollerne," tilføjer han. FOA

Uhm, en lækker pakke med seks flødeboller. Men hov, der mangler jo en?

Den reaktion håber fagforbundet FOA og Danske Handicaporganisationer, at politikerne får, når de i morgen møder ind til Folketingets officielle åbningsdag og finder en lille gave i dueslaget.

De to organisationer har nemlig sendt en pakke flødeboller til hvert folketingsmedlem i protest mod, at tusindvis af handicaphjælpere pludselig har mistet en række rettigheder.

Blandt andet har hjælperne mistet den sjette ferieuge - derfor er det passende, at den sjette flødebolle er væk, siger Dennis Kristensen, der er formand for FOA.

"Flødebollerne er en sjov måde at illustrere problemet på: Man bliver stillet i udsigt, at man får seks af noget, og så får man kun fem," siger han.

Som Avisen.dk skrev for nyligt, er kommunerne i højere grad begyndt at lære af hinanden, når det handler om at spare mest på udgifterne til handicaphjælpere. Kommunerne plukker det mest skrabede fra forskellige overenskomster med det resultat, at hjælperne blandt andet har mistet en ferieuge, tillæg og fire ugers barsel.

"Det går ud over både hjælperne og de handicappede, for i mange tilfælde er hjælperne jo de handicappedes arme og ben. Politikerne lovede ordentlige vilkår på området, så når de møder ind efter ferien, vil vi med et skævt smil minde dem om, at her er nogle, der er blevet snydt," siger Dennis Kristensen.

Han håber på, at politikerne finder pengene som led i finanslovsforhandlingerne.

Da Avisen.dk for få uger siden rejste problemet for Socialdemokraterne, lød svaret, at der stod tekniske problemer i vejen, men at de ville arbejde på at få ensartede forhold og overenskomster for handicaphjælperne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.