Politikere efter millionsmæk til Skat: I spilder vores penge

Der er politiske smæk til Skat for at igen at tabe millioner på at bryde regler om deres ansatte.
- Det er dårligt, at man ikke arrangerer sig på en måde, hvor man får noget for pengene, siger Eigil Andersen, der er arbejdsmarkedsordfører for SF..
- Det er dårligt, at man ikke arrangerer sig på en måde, hvor man får noget for pengene, siger Eigil Andersen, der er arbejdsmarkedsordfører for SF.. Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Der er politiske smæk til Skat for at igen at tabe millioner på at bryde regler om deres ansatte.

Det kommer, efter at Skat har tabt sagen i Byretten om, at tre erfarne chefer blev omplaceret til lavere stillinger. Det var et brud på reglerne om tjenestemænd. De tre er nu afskediget med ret til tre års fuld løn.

LÆS OGSÅ: Nyt millionsmæk til Skat i uheldig personalesag

Staten har en stor forpligtelse til at overholde reglerne på arbejdsmarkedet, mener Eigil Andersen, der er arbejdsmarkedsordfører for SF.

Han kritiserer, at Skat ikke har kunnet finde en løsning på at bruge de tre meget erfarne chefers kvalifikationer i stedet for nu at betale tre års løn til dem hver, mens de ikke arbejder.

- Det er dårligt, at man ikke arrangerer sig på en måde, hvor man får noget for pengene, siger han.

Fyrede de fire ældste chefer

Kun den ene af de tre tidligere chefer har ønsket at tale med Avisen.dk, dog uden navn. Han er nu 60 år og havde 42 år bag sig som ansat i Skat.

Forrige sommer tabte Skat en sag om aldersdiskrimination, fordi de fire ældste fagchefer i Skat København var blevet fyret.

Eigil Andersen mener, at Staten som arbejdsgiver bør leve op til politikernes opfordring til, at man får lov at blive længere på arbejdsmarkedet.

- Her er en modsætning mellem ord og handling fra det offentlige, og det er uholdbart, siger Eigil Andersen.

Socialdemokraterne er heller ikke imponerede over personalehåndteringen i Skat og de skattekroner, det koster.

Offentlige arbejdsgivere skal overholde reglerne, understreger arbejdsmarkedsordfører Lennart Damsbo Andersen.

- Man kan godt prøve noget af. Men hvis man ofte rammer helt ved siden af skiven, skal man måske overveje, hvordan man tackler omstruktureringer, siger Lennart Damsbo-Andersen.

DF: Tjenestemænd er ikke fremtiden

Hos Dansk Folkeparti mener arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted, at sagen peger på et generelt problem med tjenestemandsansættelser.

- Jeg synes, det er dårligt at bruge midlerne på den måde med løn til nogen, der ikke arbejder. Men det viser, at tjenestemandsystemet ikke virker. Derfor er det jo også på vej ud, men der er stadig mange tilbage. Livsvarige ansættelser er ikke fremtiden, siger han.

I en skriftlige udtalelse til Avisen.dk oplyser Skat, at man ikke udtaler sig ikke om konkrete personalesager.

Generelt kan Skat dog oplyse, at Skat bestræber sig på at overholde gældende regler på det personalepolitiske område.

- Skat har dog ingen indflydelse på, hvorvidt der udtages stævning mod Skat i personalesager - og dermed de udgifter, der følger med. Som tidligere oplyst, har SKAT valgt ikke at anke de tre domme, skriver Skat til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.