Politiker: Vi får i hoved og røv - brug pengene på ledige

Det er vanvittigt og uforskammet, at EU vil give flere penge til politikere, der i forvejen får rigeligt, mens arbejdsløse og lavtlønnede bliver bedt om at spænde bæltet ind, mener Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen Mod EU.
Brug dog pengene på projekter, der kan få arbejdsløse i job i stedet for at give dem til os, siger EU-parlamentariker Rina Ronja Kari.
Brug dog pengene på projekter, der kan få arbejdsløse i job i stedet for at give dem til os, siger EU-parlamentariker Rina Ronja Kari. Nils Meilvang / Scanpix arkiv

Hvorfor skal vi politikere have flere penge, når andre knap har råd til mad og medicin?

Sådan lyder det fra Rina Ronja Kari, der er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen Mod EU.

Hun protesterer på Facebook mod et forslag om at give EU-parlamentarikerne 19.000 kroner mere om året i såkaldte blyantspenge. Forslaget er fremsat af den konservative gruppe i EU-parlamentet, EPP, og forventes at blive vedtaget.

- Det er jo borgernes skattekroner. Vi får i forvejen en udmærket løn, og får dækket rejseudgifter. Vi får mildest talt i hoved og røv, siger Rina Ronja Kari til Avisen.dk.

De såkaldte blyantspenge må parlamentarikerne bruge på kontorhold, for eksempel husleje til kontor, porto, computer og telefon. Men der er ingen kontrol med, hvad pengene reelt går til, da parlamentarikerne aldrig bliver bedt om at sende regnskab.

Det er en af de ting, Rina Ronja Kari protesterer mod.

Men det handler også om kontrasten mellem EU's overforbrug og de penge, der bruges på de fattigste i befolkningen, siger hun.

- Med den ene hånd skærer EU-politikerne ned på velfærd og beder arbejdsløse og lavtlønnede om at spænde bæltet ind. Med den anden bevilger de sig sig flere penge. Det er vanvittigt og uforskammet, siger hun.

Hun foreslår, at pengene i stedet bruges på projekter, der kan skabe job til de mange arbejdsløse, der er i hele EU - især Sydeuropa.

På Facebook er Rina Ronja Karis opslag indtil nu blevet delt over 160 gange.

Ifølge Søndagsavisen vil flere danske EU-parlamentarikere stemme imod forslaget, blandt andet Dansk Folkepartis Anders Vistisen, Venstres Jens Rohde og Bendt Bendtsen fra Konservative.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.