Politiker: Tag dagpengene fra folk med ansigtstatovering

Ole Birk Olesen, der er folketingsmedlem for Liberal Alliance, mener ikke, at folk med ansigstatoveringer, niqab eller rygmærker har ret til at få dagpenge.
Skal hun have frataget retten til dagpenge eller kontanthjælp? LA-politiker Ole Birk Olesen mener, at mennesker med niqab, rygmærker og ansigtstatoveringer gør sig selv "uansættelige."
Skal hun have frataget retten til dagpenge eller kontanthjælp? LA-politiker Ole Birk Olesen mener, at mennesker med niqab, rygmærker og ansigtstatoveringer gør sig selv "uansættelige." Polfoto: Arkiv

Ole Birk Olesen, der er folketingsmedlem for Liberal Alliance, mener, at kontanthjælp og dagpenge skal tages fra personer, der bærer niqab, rocker-rygmærke eller har ansigtstatioveringer. Det skriver han i et blogindlæg på 'Den politiske puls' b.dk.

Ole Birk Olesen mener, at personer, der bærer niqab, bærer rygmærke, har ansigtstatoveringer eller voldsomme piercinger, gør sig selv 'uansættelige' på grund af deres udseende, og at de derfor bør miste retten til dagpenge og kontanthjælp.

"Går man for eksempel med rocker-rygmærke eller niqab, eller har man fået indopereret horn i panden, så står man ikke til rådighed for langt det meste arbejde, på samme måde som en person, der ikke vil møde fast klokken 8.00 om morgenen, ikke står til rådighed for ansættelse i mange stillinger", skriver Ole Birk Olesen i sit blogindlæg.

Ole Birk Olesen mener, at hvis man kan klare sig på egen hånd, har man ret til selv at bestemme, hvordan man vil fremstå, men den ret mister man, hvis man skal have penge af det offentlige. Han mener ikke, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man for eksempel bærer niqab.

"At have arbejde i funktioner, hvor man møder kunder eller brugere, er meget ofte ikke foreneligt med, at man gør sig store anstrengelser med at se farlig ud, at man forsøger at ligne en djævel, eller at man klæder sig som Disneys "Sorte Slyngel". Ingen af de to her står i mine øjne til rådighed for arbejdsmarkedet, og de bør derfor heller ikke have ret til hverken kontanthjælp eller dagpenge:", skriver Ole Birk Olesen. Under denne bemærkning har han indsat et billede af en kvinde, der bærer niqab og et billede af Disneys tegneserie 'Mickey Mouse og Sorte Slyngel', der skal forstås som 'de her to', der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Kilde: b.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.