Politiker får dødstrussel efter kontroversielt Facebook-opslag

Tonen blev mere end hård, da Mai Mercado på Facebook glædede sig over, at politiet ryddede hashboder på Christinia. Trussel på livet politianmeldt.
Der er forskel på grove ytringer og dødstrusler. Så er vi ude i noget, som er klart over grænsen, også min egen grænse, siger Mai Mercado.
Der er forskel på grove ytringer og dødstrusler. Så er vi ude i noget, som er klart over grænsen, også min egen grænse, siger Mai Mercado. Foto: Scanpix/arkiv

 "Levebrødspolitikerskøge"', "snotkælling", "under-menneske" og "egocentreret lille lorte politiker".

Det var bare nogle få af de reaktioner den konservative politiker Mai Mercado måtte tage imod på sin Facebook-side, da hun fredag lavede et opslag om politiets rydning af hash-boder på Christiania.

"Findes der noget bedre end barsel med en nyfødt? Det skulle da lige være TV 2 NEWS kørende i baggrunden, hvor politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania! I love it", skrev Mai Mercado.

At blive kaldt et "under-menneske" eller en "egocentreret lille lorte politiker" preller af på Mai Mercado, som i øjeblikket har barselsorlov fra sin plads i Folketinget.

Men i en af kommentarerne løb det af med en Facebook-bruger, som trak paralleller mellem hende og det 41-årige britiske parlamentsmedlem Jo Cox, som torsdag blev dræbt i byen Birstall sydvest for Leeds.

Det fik en anden Facebook-bruger til at melde vedkommende til politiet, fortæller Mai Mercado til Politiko.dk.

- Jeg synes faktisk, at tonen på min facebookside plejer at være rigtig fin. Jeg ved godt, at når jeg skriver om hash, kommer der oftere grove ytringer, men der er alligevel en forskel på grove ytringer og dødstrusler. Så er vi ude i noget, som er klart over grænsen, også min egen grænse, siger Mai Mercado til Berlingske.

Facebook avler vold

Truslen mod Mai Mercado, overfaldet forleden på Morten Bødskov og mordet på Jo Cox var et af emnerne, da Politikens chefredaktør Christian JensenFolkemødet på Bornholm lørdag formiddag interviewede Socialdemokraternes leder, Mette Frederiksen.

Her sagde Mette Frederiksen blandt andet, at de sociale medier er med til at skabe en hårdere tone og at det avler vold:

- Det er så let at sidde derhjemme og skrive ting på en streng, som man aldrig ville sige direkte til folk. Det er vi simpelt hen for godt opdraget til.

- Det rammer primært offentligt ansatte, og hvis folk ikke er tilfredse, så bliver der bare slået, sagde Mette Frederiksen blandt andet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.