Politihunde træner snuden op til banditjagt i tæt tåge

Politiets hundepatruljer skal lære at arbejde i den røg, som de meget brugte tågekanoner fyrer af.
Det er nok tvivlsomt, om hundene skal jage forbrydere iført denne ellers meget smarte politikasket.
Det er nok tvivlsomt, om hundene skal jage forbrydere iført denne ellers meget smarte politikasket. Polfoto (arkiv)

Såkaldte tågekanoner er blevet en stor succes, fordi tyvene i højere grad flygter uden udbytte.

Politiets hundepatruljer skal nu lære at arbejde i røgen, og hundene er vigtige, fordi de modsat mennesker kan orientere sig i røgen med deres skarpe lugtesans, forklarer Jens Peter Nielsen, hundefører ved Østjyllands Politi. Det fortæller DR Østjylland.

- Hvis menneskets lugtesans er som et frimærke, så er hundens som en fodboldbane. Så meget bedre fungerer deres næse, og det er derfor, at vi kan bruge dem til at finde både ting og mennesker. Det er de fantastiske til, siger han.

Tågekanonerne fyres ofte af

Hundepatruljer rykker i højere grad ud til supermarkeder, guldsmede og banker, hvor lokalerne er røgfyldte p.g.a. tågekanoner, og så der er brug for hunde, der kan finde tyvene i røgen.

- Det sker oftere og oftere. Jeg vil tro, at vi i øjeblikket oplever en gang om ugen, at vi kommer ud til et sted, hvor der er brugt en tågekanon. Og vi kan jo se, at det er et effektivt våben. Vores erfaring er, at de fleste tyveknægte vender om, så snart de får en røgkanon i hovedet, siger Jens Peter Nielsen.

De fleste hunde klarer uden problemer at lokalisere både sprængstoffer, narko og tyve selvom røgen fylder et lokale, hvor vi mennesker ikke kan se noget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.