Politiet til minister: Sæt numre på vores uniformer

Rigspolitiet og Politiforbundet anbefaler justitsministeren, at betjente fremover skal bære numre på uniformen.
Rigspolitiet og Politiforbundet anbefaler justitsministeren, at betjente fremover skal bære numre på uniformen Politibetjente skal bære et nummer på forsiden af deres uniform.
Rigspolitiet og Politiforbundet anbefaler justitsministeren, at betjente fremover skal bære numre på uniformen Politibetjente skal bære et nummer på forsiden af deres uniform. Foto: KENNETH MEYER/POLFOTO

Politibetjente skal bære et nummer på forsiden af deres uniform. Det anbefaler Rigspolitiet og Politiforbundet til justitsministeren.

Anbefalingen kommer, i kølvandet af at myndighederne flere gange i forbindelse med klagesager over politifolk har haft svært ved at identificere de involverede betjente.

Tidligere har særligt Politiforbundet være bekymret over, at eksempelvis voldelige demonstranter kunne bruge nummeret til at udpege en konkret betjent, som de ville gå til angreb på.

Senest har Europarådets Torturkomité i en rapport til regeringen opfordret til, at politibetjente skal bære numre på uniformen, så det er lettere for borgerne at kunne identificere en konkret polititjenestemand. For eksempel i forbindelse med en klage over politiets adfærd.

- Jeg synes, at den model, som arbejdsgruppen er nået frem til, ser rigtig god ud. Nu vil vi gå i gang med at kigge nærmere på anbefalingerne og på, hvordan de kan udmøntes, siger justitsminister Karen Hækkerup (S).

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.