Politiet står over for pensionsbombe i Nordjylland

Man er langt fra klar til det generationsskifte, der kan være på vej hos politiet i Nordjylland, advarer fælledstillidsmanden for de nordjyske betjente.
"Kig rundt. Dansk politi er til tælling. Vi er presset mere end nogensinde med en overarbejdspukkel så stor. De skal bruges til at lappe de mange huller i dansk politi, hvor enderne ikke hænger sammen," siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.
"Kig rundt. Dansk politi er til tælling. Vi er presset mere end nogensinde med en overarbejdspukkel så stor. De skal bruges til at lappe de mange huller i dansk politi, hvor enderne ikke hænger sammen," siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt. Foto: Scanpix

Hver ottende nordjyske betjent kan gå på pension i morgen, hvis han vil.

Samtidig er betjentene spændt hårdt for som aldrig før - hver uge er 32 nordjyske betjente i København, hvor de hjælper med terrorsikring af hovedstaden.

Dermed står politiet overfor et generationsskifte, man slet ikke er klar til, siger betjentenes fællestillidsmand, Jens Jørgen Møller Nielsen til DR Nordjylland.

- Det er store ord at sige, det kan være en bombe under dansk politi, men det er et stort problem. Hvis alle vælger at gå på pension på kort tid, så får det store konsekvenser for Nordjyllands politi, for der er ingen til at erstatte dem.

I dag er der 650 betjente i Nordjylland, og hver ottende kan trække sig tilbage inden for kort tid, hvis de vil.

Det kunne ikke ske på et dårligere tidspunkt, for lige nu er politiet spredt meget tyndt ud.
Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, efterlyser en strategi fra politikerne, der tilfører flere betjente - og i første omgang flere penge!

- Kig rundt. Dansk politi er til tælling. Vi er presset mere end nogensinde med en overarbejdspukkel så stor. De skal bruges til at lappe de mange huller i dansk politi, hvor enderne ikke hænger sammen.

Den pressede hverdag får i følge fællestillidsmanden , Jens Jørgen Møller Nielsen, de nordjyske betjente til at vælge pensionen, når de kan - frem for at tage et par år mere i tjenesten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.