Politiet spår at Christianias hashsalg rykker ud på gaden

De kriminelle vil forsøge at afsætte deres produkter andre steder end på Christiania, siger politidirektør.
Efter politiskyderierne på Christiana fjernede christianitterne fredag salgsboderne på Pusher Street.
Efter politiskyderierne på Christiana fjernede christianitterne fredag salgsboderne på Pusher Street. Foto: Uffe Weng/Scanpix

Københavns Politi kan ikke afvise, at hashhandlen i højere grad vil rykke ud i de københavnske gader, efter at beboerne på Christiania har ryddet hashgaden Pusher Street.

Det siger politidirektør Thorkild Fogde ved en pressebriefing fredag middag.

- Vi er ikke så naive at tro, at den her hashhandel ikke vil forsøge at finde et marked. Vi regner med, at de kriminelle forsøger at afsætte deres produkter andre steder, siger han.

Thorkild Fogde frygter dog ikke, at gaderne i København kommer til at flyde med hash.

- Det er jo ikke nyt for Københavns Politi at bekæmpe hash i byen. Jeg vil sige det meget simpelt, at hvis vi kan føre ressourcer ud fra Christiania og ud i resten af byen, så har vi lidt at gøre med, siger han.

Politidirektøren pointerer flere gange, at det vil frigive store ressourcer til politiopgaver andre steder, også bekæmpelse af hashhandel, hvis man ikke længere skal bruge ressourcer på hashhandlen på Christiania.

I fristaden har disse opgaver været meget dyre og mandskabskrævende, fortæller han.

Onsdag aften blev to betjente og en civil mand ramt af skud, da en hashhandler pludselig trak et skydevåben under en rutinemæssig anholdelse i Pusher Street. En betjent er fortsat i kritisk tilstand.

Selv om politiet i København forventer at se, at hashhandlen rykker ud på gaden efter rømningen af Pusher Street, har politiet endnu ikke kunnet konstatere øget salg af hash i blandt andet bydelene Nørrebro og Tingbjerg.

Samtidig er det heller ikke politidirektørens opfattelse, at der har været flere voldelige sammenstød med relation til hashsalg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.