Politiet skruer ned for jagten på bander i København

Ifølge en aktindsigt har Københavns Politi i 2016 sænket indsatsen mod banderne, skriver Ekstra Bladet.
Blandt andet øget terrorbevogtning er skyld i, at Københavns Politi i år har færre operationer mod bander, mener formanden for Københavns Politiforening.
Blandt andet øget terrorbevogtning er skyld i, at Københavns Politi i år har færre operationer mod bander, mener formanden for Københavns Politiforening. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Trods drab og voldelige sammenstød mellem bandegrupperinger har Københavns Politi i år sendt færre betjente ud på operationer, der er rettet mod banderne.

Det skriver Ekstra Bladet.

De første seks måneder af 2016 har politiet således i gennemsnit været ude på 25 procent færre af den type operationer sammenlignet med sidste år.

Opgørelsen kommer fra en aktindsigt, som er sendt til Ekstra Bladet og programmet Krimicentralen på TV3.

I 2015 havde Københavns Politi i snit 227 operationer hver måned. I år er tallet faldet til 170 operationer om måneden.

Tallene dækker over visitationer, aktioner, tilsyn og sager, der i journalerne beskrives som banderelaterede.

Københavns Politiforening bekræfter udviklingen.

Formand Michael Bergmann Møller forklarer, at politiet har fået nye opgaver. Derfor er indsatsen mod bandekriminalitet blevet mindre.

- Banderne har fået mere frit spil, når de betjente, der normalt skal holde øje med dem, bliver brugt til terrorbevogtning og flygtningekontrol, siger Michael Bergmann Møller til Ekstra Bladet og Krimicentralen på TV3.

Vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi kan dog ikke helt genkende billedet, som politiforeningen tegner.

- Der er ikke tale om en nedprioritering. Men tallene kan godt være udtryk for, at vi har måttet omprioritere nogle steder, siger han til Ekstra Bladet og Krimicentralen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.