Politiet sætter prop i stort indbrudsnetværk

Tre mænd er anholdt for en stribe indbrudstyverier. De regnes for at være en del af et større netværk.
Tre mænd er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet for rambuktyverier, pengeskabstyverier og tyverier af dyre designermøbler.
Tre mænd er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet for rambuktyverier, pengeskabstyverier og tyverier af dyre designermøbler. Foto: /Free

Tre unge mænd, der sigtes for indbrud af særlig grov karakter, regnes for at være en del af et større netværk, som politiet nu går i gang med at optrevle.

De tre blev anholdt mandag morgen af politiets Task Force Indbrud, der bekæmper organiseret indbrudskriminalitet.

- Det her kan blive en af de gode. Den her gruppe er en meget aktiv gruppe, så jeg tror, det er en effektiv prop, vi har fået sat i for de mange indbrud, der bliver begået, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Han forventer flere anholdelser i løbet af det næste stykke tid.

De tre mænd er alle danskere i alderen 21 - 28 år. De har tilknytning til den københavnske Vestegn og er ikke en del af rocker- og bandemiljøet.

Men de var kendt af politiet i forvejen for berigelseskriminalitet.

De indbrud, de er mistænkt for, inkluderer blandt andet rambuktyverier med bil, pengeskabstyverier og tyverier af designermøbler.

Bent Isager-Nielsen kan ikke umiddelbart sætte et beløb på, hvor meget der er blevet stjålet for.

- Men der er tale om ret store værdier, siger han.

Ved et grundlovsforhør i Retten i Lyngby blev de tre mænd tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger, oplyser anklager Mads Kruse.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det er uvist, hvad de har forklaret, men ingen af dem kærede fængslingen til landsretten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.