Politiet: Sådan gør du, hvis du ser flugtkongen

Københavns Vestegns Politi beder offentligheden om ikke selv at gribe ind, hvis man ser den efterlyste Brian Bo Larsen, der er flygtet fra Vridsløse Statsfængsel i nat.
Brian Bo Larsen er stukket af igen. Det er lykkedes for ham mere end 20 gange.
Brian Bo Larsen er stukket af igen. Det er lykkedes for ham mere end 20 gange. Købehavns Vestegns Politi

Politiet beder offentligheden om hjælp til at finde den undvegne fange Brian Bo Larsen, men understreger samtidig, at man som privatperson IKKE selv skal prøve at gribe ind, hvis man ser flugtkongen. Man skal i stedet skynde sig at kontakte politiet.

Læs også: Flugtkonge på springtur igen-igen

Brian Bo Larsen afsonede en dom på syv års fængsel blandt andet for et væbnet røveri, da han natten til lørdag kl. ca 03 ifølge politiet flygtede fra Vridsløse Statsfængsel.

Han har flere ned 20 gange før flygtet fra fængsler, arresthuse og politistationer. Den mest omtalte flugt var vel nok tilbage i 1995, hvor Brian Bo Larsen sammen med 11 andre stak af fra Vridsløselille, da en gummiged bragede ind i ringmuren på fængslet og slog et stort hul i muren.

Sådan ser han ud

Brian Bo Larsen er 40 år, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, har brune øjne og er kronraget. Ved flugten havde han fuldskæg.

Han har en indianerfjer tatoveret på højre overarm.

- Ser man ham, skal man ikke selv gribe ind, men straks kontakte nærmeste politi, siger vagtchef Kim Svenningsen, Københavns Vestegns Politi.

Brian Bo Larsen slap ud af fængslet ved først at save tremmerne over i sin celles vindue. Herfra benyttede han en rebstige til at komme ud af cellen, og op på et tag, og efterfølgende benyttede han endnu en rebstige til at komme ned fra taget.

Skulle resocialiseres

Intet tyder på, at Brian Bo Larsen har fået hjælp udefra til at gennemføre den risikable flugt.

Indtil for nylig sad Brian Bo Larsen i Statsfængslet i Østjylland. I modsætning til Vridsløselille er det topmoderne og har ry for at være flugtsikkert. Man vurderede imidlertid, at han skulle flyttes til Vridsløselille for at få mulighed for bedre at blive resocialiseret.

I fængslet er man nu ved at undersøge, hvorfra den nedstrygerklinge, som Brian Bo Larsen har brugt til at save sig fri med, kommer.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes døgnet rundt på telefon 43 86 14 48.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.