Politiet rydder demonstrationer i Hongkong

Blokader og teltlejre blev ryddet efter tre ugers uro. Men der er stadig demonstranter på gaderne, der kræver mere demokrati.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Politiet i Hongkong formåede tirsdag at få ryddet en stor del af de barrikader, der har spærret centrale områder og gader i byen i ugevis i forbindelse med de store pro-demokrati-demonstrationer.

Politiet fjernede både demonstranternes telte og de hjemmelavede blokader, der har skabt så stor uro, og som er blevet forsøgt fjernet af både myndighederne og civile indbyggere, der følte sig provokeret af demonstrationerne og afspærringen af trafikken gennem den centrale del af Hongkongs finansielle distrikt.

Og selv om demonstrationerne begyndte som fredelige studenterdemonstrationer mod Kinas regerings magt over Hongkongs politik, så har der været adskillige sammenstød og angreb siden d. 28. september, hvor de første uroligheder dukkede op.

Tirsdagens politiauktion fik fjernet størstedelen af demonstranternes afspærringer, men der er stadig demonstranter på gaderne, der kræver, at Kinas regering giver mere frihed og demokrati til Hongkong fremover. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.