Politiet leder efter 24-årig forsvunden i sag om trafikdrab

En 24-årig mand, der tirsdag kørte ind i personbil, så to personer blev dræbt, er forsvundet, efter han blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag.
 Vi har søgt efter ham på hans bopæl og andre relevante adresser, hvor vi ved, at han har sin gang, og vi har en klar formodning om, at han godt ved, at vi leder efter ham, siger siger efterforskningsleder hos lokalpolitiet i Holbæk, Richard Olsen.
 Vi har søgt efter ham på hans bopæl og andre relevante adresser, hvor vi ved, at han har sin gang, og vi har en klar formodning om, at han godt ved, at vi leder efter ham, siger siger efterforskningsleder hos lokalpolitiet i Holbæk, Richard Olsen. Foto: Scanpix arkiv

Østre Landsret har besluttet, at den 24-årige mand, der tirsdag den 20. oktober kørte ind i en personbil i lyskrydset på Skovvejen ved Jyderup, så en 85-årig kvinde og en 89-årig mand blev dræbt, alligevel skal varetægtsfængsles for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel. Men manden er forsvundet.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Dagen efter den tragiske dødsulykke blev den unge københavner fremstillet i grundlovsforhør, men Retten i Holbæk løslod manden, der dog lige siden har været sigtet i sagen.

Dommeren mente ikke, at politiets mistanke om, at den 24-årige ved ulykken kørte for stærkt i sin kassevogn, overhalede to biler på trods af en spærrelinje og kørte over for rødt lys, var kraftig nok til en varetægtsfængsling.

Men Østre Landsret omgjorde den afgørelse i onsdags, og lige siden har politiet uden held ledt efter manden, der var chauffør i et transportfirma.

- Vi har søgt efter ham på hans bopæl og andre relevante adresser, hvor vi ved, at han har sin gang, og vi har en klar formodning om, at han godt ved, at vi leder efter ham. Men vi fortsætter med at lede, og sagen har høj prioritet, siger efterforskningsleder hos lokalpolitiet i Holbæk, Richard Olsen, til Nordvestnyt.

Politiet har fået en foreløbig erklæring fra den bilinspektør, der undersøgte ulykken.
Undersøgelserne viser, at den sigtede kørte for stærkt, men politiet ønsker endnu ikke at oplyse, hvor stærkt han kørte.

Derudover har flere personer, som så ulykken, forklaret til politiet, at de mener, at den 24-årige kørte over for rødt lys og overhalede to biler ved en spærrelinje.

Enkelte vidner mener dog, at personbilen med det ældre par enten var skyld i eller havde en del af skylden for ulykken. Under grundlovsforhøret forklarede den sigtede, at han ikke mente, ulykken var hans skyld.

Når det gælder overtrædelser af færdselsloven, har den unge chauffør et langt synderegister. I 2013 fik han en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år, og lige nu har han en betinget frakendelse af kørekortet.

Ud over dødsulykken har han også to verserende sager om at køre over for rødt lys og overhale ved en spærrelinje.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.