Politiet i Rio afviser OL-svømmeres røverihistorie

Amerikanske svømmere påstår, at de i søndags blev udsat for et røveri. Men det afviser politiet.
Fire amerikanske svømmere har under OL i Rio påstået, at de i sidste uge blev udsat for et væbnet røveri. Men ifølge brasiliansk politi passer det ikke. Her ses Ryan Lochte, som er en af svømmerne.
Fire amerikanske svømmere har under OL i Rio påstået, at de i sidste uge blev udsat for et væbnet røveri. Men ifølge brasiliansk politi passer det ikke. Her ses Ryan Lochte, som er en af svømmerne. Foto: Natacha Pisarenko/AP

Fire amerikanske svømmere har under OL i Rio påstået, at de i sidste uge blev udsat for et væbnet røveri. Men ifølge brasiliansk politi er det en opdigtet historie.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Svømmestjernen Ryan Lochte var en af de fire svømmere. Svømmernes historie går på, at mænd med pistoler og falske politiskilte røvede de fire amerikanere foran en tankstation.

Brasiliansk politi siger derimod, at svømmerne rigtigt nok stoppede ved en tankstation, men at svømmerne ødelagde tankstationens dør til toilettet og senere prøvede at flygte.

Herefter opstod der ifølge AP en diskussion med en bevæbnet sikkerhedsvagt, inden bestyreren af tankstationen dukkede op og krævede, at svømmerne betalte for den ødelagte dør.

AP skriver, at sikkerhedsvagten ikke trak sit våben.

De fire svømmerne betalte ifølge AP bestyreren et ikke oplyst beløb, inden de forsvandt.

To af de fire svømmere, Jack Conger og Gunnar Bentz, blev tilbageholdt i lufthavnen på vej hjem fra legene og har erklæret sig villige til at afgive forklaring idagen, lyder det fra politiet.

Det er endnu uvist, om der bliver rejst sigtelse mod amerikanerne, og hvordan den i givet fald vil lyde.

Rios politichef, Fernando Veloso, opfordrer under alle omstændigheder de amerikanske svømmere til at undskylde over for Rio og dens indbyggere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.