Politiet: Her er årsagen til arbejdsulykke på skibsværft

En 51-årig mand døde fredag efter en slem arbejdsulykke på et skibsværft i Skagen.

Medarbejderne på Karstensens Skibsværft blev fredag vidne til en frygtelig arbejdsulykke. Otte af dem kom til skade, da der i forbindelse med svejsearbejde pludselig udbrød brand – en af dem afgik ved døden fredag aften.

Nu er Nordjyllands Politi klar med en teori om årsagen til den tragiske ulykke. Det fortæller vagtchef Mogens Haugesen til Ekstra Bladet.

- Man antager, der har været en udsivning af gas, man bruger i forbindelse med en skærebrænder eller svejser. Da man så antænder, har det stået og sevet hele natten. Gas er tungere end ilt, så det siver ned. De skulle arbejde i bunden af skibet, siger Mogens Haugesen til Ekstra Bladet.

Ulykken skete, da medarbejderne var i gang med at bygge et skib til Søværnet. Og fordi gassen lå lavt, har de ansatte ikke nødvendigvis været i stand til at lugte udsivningen, forklarer vagtchefen.

Hvis der opstår en brand, når man tænder svejseudstyret vil der ikke ske en traditionel eksplosion. Det kan i stedet sammenlignes med den reaktion, der opstår, når man hælder benzin på en grill, forklarer Mogens Hougesen til Ekstra Bladet.

En 51-årig mand døde fredag aften efter at være blevet slemt forbrændt. Han var ligesom en 45-årig kollega blevet fløjet til Rigshospitalets brandsårs-afdeling.

Den 45-årige har det dog rimeligt nu, oplyser Nordjyllands Politi.
Man afventer nu en rapport fra Arbejdstilsynet, der besøgte virksomheden efter ulykken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.