Politiet har sigtet 19 for menneskesmugling

På Lolland-Falster har politiet i det seneste døgn kontrolleret 50 biler. To personer er sigtet for lovbrud.
En del danskere har hjulpet udlændinge med at blive fragtet gennem landet i den seneste tid. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet 10 udlændinge og herboende danskere for menneskesmugling.
En del danskere har hjulpet udlændinge med at blive fragtet gennem landet i den seneste tid. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet 10 udlændinge og herboende danskere for menneskesmugling. Foto: CARSTEN BUNDGAARD/POLFOTO

Politiet på Lolland-Falster og i Sønderjylland har sigtet i alt 19 danskere og udlændinge for menneskesmugling i forbindelse med de seneste dages tilstrømning af flygtninge og migranter.

Ti af dem er sigtet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, oplyser politiinspektør Kim Kliver tirsdag i en pressemeddelelse.

Den sønderjyske politikreds oplyser til Ritzau, at man her har rejst sigtelse mod ni personer.

- Det er stadig vigtigt at understrege, at det er ulovligt at fragte udlændinge uden gyldigt rejse-id ind eller gennem landet, udtaler Kim Kliver i pressemeddelelsen.

Sigtelserne er rejst i perioden siden søndag 6. september.

To af sigtelserne er rejst inden for det seneste døgn, hvor politiet på Lolland-Falster har kontrolleret 50 køretøjer.

I perioden er der ved landegrænserne i Sønderjylland og på Lolland-Falster ankommet i alt cirka 5800 flygtninge og migranter, oplyste Rigspolitiet mandag aften.

På grund af den ekstraordinære situation får Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortsat hjælp fra andre politikredse, står der i tirsdagens pressemeddelelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.