TERROR I KØBENHAVN

Politiet efterlyser vidner: Så du attentatmand på cykel?

Manden bag weekendens skyddrab cyklede rundt i indre København umiddelbart inden angrebet på synagoge.
Overvågningskameraet i en butik på Strøget fangede gerningsmanden på cykel.
Overvågningskameraet i en butik på Strøget fangede gerningsmanden på cykel. Polfoto

Politiet frigav i går aftes nye overvågningsfotos, der viser gerningsmanden bag sidste weekends terrorrelaterede skyderier cyklede rundt i centrum af København.

Politiet frigiver billederne i håb om at få kontakt vil vidner, der har set gerningsmanden og hans cykel. Den formodede gerningsmand er den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, der tidligt søndag morgen blev dræbt under en skudveksling med politiet.

Cyklede rundt i området

Politiets efterforskning viser, at gerningsmanden cyklede rundt omkring Amagertorv, Købmagergade, Krystalgade og Peter Hvitfeldts Stræde i Indre By ved midnatstid lørdag aften.

- Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmanden, idet efterforskningen på nuværende tidspunkt viser, at han i tiden mellem kl. 23.25 og gerningstidspunktet kl. 00.41 har cyklet rundt i området, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

- Det er vores indtryk, at han har været i området for at rekognoscere forud for skudattentatet, idet han cykler frem og tilbage ad blandt andet Købmagergade og dermed passerer Krystalgade, hvor han har haft frit udsyn til vagten og politifolk på stedet.

DNA fundet ved Krudttønden

Den 37-årige Dan Uzan døde på stedet, da han natten til søndag klokken 00.41 blev skudt i hovedet, mens han bevogtede en konfirmationsfest i synagogen.

To bevæbnede betjente blev også såret ved skyderiet, som gerningsmanden flygtede fra uden at få adgang til konfirmationsfesten.

Gerningsmanden var iklædt en sort kasket og en sort trøje med en hvid stribe på maven og det ene ærme samt tekst på det andet ærme.

Politiet har i øvrigt oplyst, at tekniske undersøgelser viser, at der på en beklædningsgenstand ved Krudttønden er fundet dna, der matcher den formodede gerningsmands.

Gerningsmanden angreb lørdag eftermiddag et debatarrangement i Krudttønden på Østerbro, hvor den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard omkom i kugleregnen.

Efterfølgende tog han videre til en netcafé på Nørrebrogade, før han natten til søndag angreb synagogen på Krystalgade i indre København.

Vidner bedes kontakte Københavns Politi på tlf. 114

Foto: Københavns Politi

Foto: Københavns Politi

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.