Politiet efter fatalt stenkast: Disse tre spor kan borgerne hjælpe os med
Fyns Politi håber, at borgerhenvendelser kan give de sidste afgørende spor i opklaringen af det fatale stenkast mod en tysk familie i Odense, hvor moderen mistede livet og faderen stadig er i kunstigt koma.
Henter afspiller ...
Det skrider frem med efterforskningen, men politiet har brug for borgernes hjælp for at få det endelige gennembrud. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Så du mistænkelige typer ved motorvejsbroen ved Langesøvej den 21. august i Odense omegn? Eller har du en kammerat, der har opført sig underligt de sidste tre uger, hvor du ikke ved, hvor han eller hun befandt sig den skæbnesvangre nat?

Fyns Politi fortæller nu til Avisen.dk, at selvom man har en række spor og arbejder i højeste gear, har politiet i høj grad brug for borgernes hjælp til det endelige gennembrud. Det fortæller efterforskningsleder Michael Lichtenstein.

- Vi mangler tre vinkler, som borgerne kan hjælpe os med. Først og fremmest hvis der er nogen, der har set noget på broen den fatale nat 21. august. Det andet er oplysninger fra byggepladsen ved Tarup Center, hvis der er nogen, som har set noget mistænkeligt, hvor nogle har lusket rundt med de her betonblokke. Det tredje er, hvis der er nogen derude, som har en mavefornemmelse omkring en kammerat eller søn, som de ved ikke var hjemme den aften, siger Michael Lichtenstein til Avisen.dk.

Kom også gerne med små tips

Politiet har siden den ulykkelige episode modtaget næsten 250 henvendelser fra borgere, men man skal ikke af den grund forvente, at sagen bliver opklaret inden weekenden, fortæller efterforskningslederen. Derfor beder Fyns Politi nu folk om hjælp, uanset hvor ligegyldigt man selv mener, at ens tip kan være.

- Oplysningerne kan også være små ting, som man tænker, at det har politiet nok styr på. Vi oplever desværre tit, at folk tilbageholder oplysninger, fordi de tænker, at der nok ikke er noget i det. Men det kan jo nogle gange være den lille sidste brik, som får to af vores andre brikker til at passe sammen. Så hvis der er nogen derude, som sidder og putter med noget, så vil vi meget gerne høre det. Så skal vi nok tage stilling til, om det er konkret nok, siger Michael Lichtenstein.

Tips, der kan føre til anholdelse af de pågældende gerningsmænd, kan udløse en klækkelig dusør. Både private, fagforeninger og firmaer har givet bidrag, hvor enkelte har været på op mod 100.000 kroner. Politiet kan ikke oplyse dusørens endelige størrelse, da alle bidrag endnu ikke er registreret.

Der er ikke udsendt et signalement, men Fyns Politi fortæller til Avisen.dk, at eftersom gerningsøjeblikket var klokken fire om natten og betonflisen vejede 30 kilo, er drenge i skolealderen usandsynlige gerningsmænd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.