Politiet advarer: Ulovlige håndværkere på spil i Nordsjælland

Lad være med at sige ja til de udenlandske håndværkere, som ringer på døren og tilbyder billig arbejdskraft, advarer politiet.
Lad være med at sige ja, selvom det lyder billigt, advarer politiet.
Lad være med at sige ja, selvom det lyder billigt, advarer politiet. Foto: Scanpix/Modelfoto

Hvis der pludselig ringer en udenlandsk håndværker på hos dig og tilbyder sin arbejdskraft billigt, gør du klogt i at sige nej tak.

Dørsælgerne bryder nemlig loven, og en del kunder ender med at blive snydt, advarer Nordsjællands Politi på sin Facebook-side.

Forår og sommer er sæson for udenlandske håndværkere, som går fra dør til dør, og derfor forventer politiet, at de snart dukker op.

Snydt

Men faktisk er dørsalg ikke tilladt i Danmark, gør Nordsjællands Politi opmærksom på. Man må altså ikke uopfordret troppe op på privatpersoners bopæl og forsøge at sælge noget.

De ulovlige håndværkere er typisk fra Storbritannien, men kan også være fra andre lande. De tilbyder typisk at udføre asfalt-, flise- og tagarbejde, oplyser politiet.

Flere borgere, som har taget imod håndværkernes tilbud, fortæller ifølge politiet at arbejdet ofte er sjusket udført og dårlig kvalitet, og der er også tilfælde, hvor håndværkerne er forsvundet uden at gøre arbejdet færdigt.

Både dørsalg og telefonsalg er forbudt

Hvis du bliver kontaktet af denne type håndværker, bør du derfor afvise dem, og bagefter kontakte politiet på telefonnummer 114 - gerne med et signalement af personerne og deres køretøj.

I Danmark er både dørsalg og telefonsalg til private forbudt - dog med visse undtagelser. For eksempel må du godt blive kontaktet af sælgere, som tilbyder forsikringer eller avisabonnementer - og har du eget firma må telefonsælgere generelt gerne henvende sig. Det samme gælder, hvis du selv har sagt ja til at blive kontaktet, for eksempel ved at deltage i en konkurrence. Der er også andre regler for indsamlere til velgørende formål.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.