Politiet advarer: Snydetampe vil sælge falske guldsmykker

En mand forsøgte at sælge 'guldringe' ved en motorvej
De falske smykker er som regel lavet af mindre værdigfuldt metal, der er belagt med en gullig belægning.
De falske smykker er som regel lavet af mindre værdigfuldt metal, der er belagt med en gullig belægning. Foto: SCANPIX arkiv

Politiet advarer endnu engang mod at købe 'guldsmykker' fra bilister, der henvender sig til andre under dække af at være løbet tør for benzin eller have andre problemer med bilen.

Midt- og Vestsjællands Politi skriver i sin døgnrapport, at man igen har set et tilfælde af fupmageriet. Det skete i går, mandag, hvor en 19-årig mand fra Fjenneslev meldte til politiet, at han ved middagstid var blevet standset på en til- og frakørsel til Køge Bugt Motorvejen ved Køge af en mandlig bilist, der hævede, at han var løbet tør for diesel.

Bilisten forsøgte at sælge den 19-årige guldringe for at få kontanter, men da den 19-årige tog sin telefon for at ringe, forsvandt 'sælgeren' hastigt i sin bil ad motorvejen i retning mod Solrød.

'Sælgeren' blev beskrevet som: 35-40 år, ca. 195 cm høj, velsoigneret, iført jakkesæt, og kørende i en sort Mercedes sedan-model.

Der er ingen oplysninger om den nummerplade. Politiet fandt hverken mand eller bilen i området.

I Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport advarer politikredsen mod at falde for fristelsen og købe smykkerne.

"De er som regel et mindre værdifuldt metal belagt med en gullig belægning, så de fremtræder som 'guld', men smykkerne er at betegne som værdiløse," skriver politiet, der opfordrer til, at man hurtigst muligt ringer til politiet på tlf. 114, hvis man bliver kontaktet af en 'guldsælger.'

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.