Politiet advarer: Smid dette brev i skraldespanden

Et nyt snedigt forsøg på at franarre pligtopfyldende danskere har set dagens lys. Men hvis du modtager brevet, kan du med god samvittighed kyle det ud.
Hvis du modtager en falsk regning, kan du trygt smide den ud.
Hvis du modtager en falsk regning, kan du trygt smide den ud. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Vi kender alle historierne om såkaldte Nigeria-breve, hvor en advokat beder om et beskedent beløb for at overlevere dig en mindre formue, da du er Muammar Gadafis grandfætter og arving eller Bill Gates' forsvundne storebror- eller søster.

Sådanne mails er ofte tydeligt falske, men nu advarer Nordsjællands Politi om et mere snedigt påfund. Brevet sendes nemlig med god gammeldags post og ligner til forveksling en officiel regning.

- Modtager du en regning, der ligner den på billedet, så smider du den bare direkte til genbrug, skriver Nordsjællands Politi i en Facebook opdatering.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget

Har modtaget adskillige henvendelser

Politiets offentliggørelse af brevet er et resultat af flere henvendelser, som de har modtaget henover weekenden fra flere bekymrede borgere. Regningen lyder på knap 10.000 kroner og antyder, at du skal betale for nogle varer.

Ifølge politiet kan brevet nærmest ses som en god nyhed.

- De fleste af os jubler ikke ligefrem, når der dukker en rudekuvert op i bunken med post. Hvis du heller ikke er typen, der danser sejrsdans, når rudekuverterne ankommer, så har vi en god nyhed til dig, skriver Nordsjællands Politi med henvisning til, at man endelig kan kyle en regning i skraldespanden med god samvittighed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.