Politiet advarer: Her er tyvenes nye trick

Luskede tyve er på spil ved pengeautomater i Jylland.
Metoden går ud på, at tyven sætter en clips i den sprække, hvor sedlerne kommer ud, og når en kunde har puttet kortet i automaten og tastet sin kode, så bliver pengesedlerne inde i automaten.
Metoden går ud på, at tyven sætter en clips i den sprække, hvor sedlerne kommer ud, og når en kunde har puttet kortet i automaten og tastet sin kode, så bliver pengesedlerne inde i automaten. Foto: SCANPIX arkiv

Man må da sige, at opfindsomheden er stor blandt de kriminelle, som for tiden er på spil i Sydøstjylland.

Her har der ifølge det lokale politi været flere tilfælde, hvor snedige tyve har blokeret seddelskuffen i en pengeautomat. De har eksempelvis brugt en papirclips, der er sat ind i automaten for at holde pengene tilbage. Når folk så er gået efter at have ventet forgæves på deres kontanter, har gerningsmændene fjernet clipsen og hentet sedlerne.

- Vi ser det en gang imellem, og her på det seneste har der så været flere tilfælde, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Svend Pedersen, til TV SYD.

Typisk er det ikke muligt at se den påmonterede clips i pengeskuffens hæveautomat, før man begynder at hæve sine penge. Derfor opfordrer politiet nu til, at man som bankkunde kontakter ordensmagten, hvis man oplever uregelmæssigheder, når man hæver i en pengeautomat. Er banken lukket, skal du ikke vente med at reagere, til den åbner, lyder det fra politiet.

- Alternativt kan man se efter, om der sidder noget synligt, man kan få ud. Hvis man kan det, så kommer pengene ud efterfølgende, forklarer vagtchefen til TV SYD.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.