Politiet advarer: Åbning af nyt mega-center kan give trafikkaos

Politiet forventer trafikale udfordringer, når et nyt shoppingcenter åbner i morgen.
Det er ikke sikkert, at bilisterne støder på denne årvågne betjent i morgen til centeråbningen. Men hans kolleger vil være der.
Det er ikke sikkert, at bilisterne støder på denne årvågne betjent i morgen til centeråbningen. Men hans kolleger vil være der. Foto: SCANPIX arkiv

Både Hjemmeværnet og ordensmagten rykker ud, når et nyt storcenter i morgen åbner i Storkøbenhavn. Det er dog ikke fordi, de uniformerede gutter skal på indkøb. Nej, de skal sørge for at få trafikken til at glide.

Politiet forudser nemlig trafikale udfordringer i lokalområdet, når det nye storcenter BIG åbner i Herlev.

I en pressemeddelelse skriver Københavns Vestegns Politi, at det stor antal borgere forventes at deltage i åbningen. For at få trafikken til at glide bedst muligt, vil politiet i samarbejde med Hjemmeværnet være i området fra tidlig lørdag morgen.

Tag toget hvis du kan

Politiet opfordrer de borgere der har mulighed for det, til at lade bilen blive hjemme og i stedet tage S-toget til Herlev Station. Stationen er nabo til det nye centre, der slår sig op på at være et af landets største med et omfang på over 45.000 kvadratmeter. Det vil huse 28 butikker, som for størstedelens vedkommende er i størrelse XX-Large.

Blandt butikkerne er kendte kæder som Føtex, Silvan, Elgiganten, Harald Nyborg, Netto,
Sportsmaster, Jysk, H&M, Idemøbler samt den ny elektronikkæde POWER.

Hvis du er i bil

I forbindelse med åbningen vil det kun være muligt at køre ind på centerområdet fra Stationsalleen. Du kan kun forlade centerområdet i bil med udkørsel til Herlev Hovedgade. Her vil det alene være muligt at dreje til højre – altså ind mod København.

Politiet opfordrer generelt bilister der kommer via Motorring3, til at bruge afkørsel 20 Gladsaxe V frem for afkørsel 21 Frederikssundsvej.

Læs mere om det nye center på BIG's hjemmeside

I forbindelse med åbningen vil vejene Havfruevej og Svanereden være spærret for indkørsel – lige som der i området vil blive etableret parkerings forbud flere steder.

Derudover kan det blive nødvendigt at afspærre veje og afkørsler af hensyn til trafikafviklingen og Københavns Vestegns Politi henstiller til at borgerne følger politiets anvisninger på stedet. Politiet understreger i pressemeddelelsen, at færdselsloven og parkerings-bestemmelserne naturligvis også gælder i morgen under centeråbningen.

Biler der holder ulovligt parkeret, vil blive fjernet på ejerens regning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.