Politibetjent hyldet for at hjælpe svage og hjemløse

Politibetjent Rud Ellegård modtog igår en pris for sit sociale engagement på Vesterbro.
Politimand hyldet for sit sociale arbejde.
Politimand hyldet for sit sociale arbejde. Colourbox

"Rud Ellegaard har ønsket bedre vilkår for narkomaner, psykisk syge og prostituerede og jeg er sikker på, at det også har været en del af snakken med kommunen og politiledelsen gennem årene, og at han på denne måde har bidraget til at sætte de svære levevilkår i gadens jungle på dagsordenen," lød det ifølge Lokalavisen.dk

Sådan lød det blandet andet, da en rørt Rud Ellegård modtog Tine Bryld prisen på 50.000 for sit flotte arbejde for Vesterbros mest udsatte beboere.

"Han har gået sine egne veje, brugt sit eget sprog og væsen, og dermed repræsenterer han et stærkt, flot eksempel på den relationsopbyggende pædagogik i forhold til borgerne på Vesterbro, som netop har brug for tillid og nogen, som kommer dem i møde og forstår den tunge bagage, de netop er lastet med på deres svære vej igennem livet," sagde Helle Degn, formand for foreningen bag prisen.

Selv var Rud lidt mere beskeden, da han modtog prisen.

"Jeg passer jo bare mit arbejde på Vesterbro. Jeg ved godt, at jeg ikke gør som politier gør flest, men jeg arbejder jo stadig inden for rammen, bare med et store socialt engagement – forebyggende og hjælpende foranstaltninger. Det der glæder mig mest er, at jeg får lejlighed til at vise, at politiarbejder er andet end blå lygter, men at der også er et meget stort element af socialt arbejde, og særligt når det drejer sig om de udsatte," sagde han.

Kilde: Lokalavisen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.