Politi søger to unge mænd efter nye bilbrande på Amager

Benzin blev hældt gennem smadret rude, før biler blev antændt. Vidne har set to mænd cykle fra gerningsstedet.
København og omegn har været plaget af en række påsatte bilbrande de seneste uger. Dansk politi mener, at gerningsmændene muligvis er inspireret af sommerens mange påsatte bilbrande i Maimø. Billedet her viser en svensk brandmand i færd ed at slukke en bilbrand i Malmø 15. august. Artkivfoto.
København og omegn har været plaget af en række påsatte bilbrande de seneste uger. Dansk politi mener, at gerningsmændene muligvis er inspireret af sommerens mange påsatte bilbrande i Maimø. Billedet her viser en svensk brandmand i færd ed at slukke en bilbrand i Malmø 15. august. Artkivfoto. Foto: Tt News Agency/Reuters

Natten til torsdag blev Københavns Politi atter tilkaldt på grund af en bilbrand.

Det oplyser efterforskningsleder Henrik Vedel.

- Vi fik en anmeldelse klokken 2.08 fra Ølandsgade, som er en sidegade til Amagerbrogade, hvor to biler, der var parkeret ved siden af hinanden var sat i brand, siger han.

- Begge biler er mere eller mindre udbrændte, oplyser Henrik Vedel.

Han forklarer, at gerningsmændene har knust sideruderne og antændt bilerne med benzin.

Et vidne har set to unge mænd forlade stedet umiddelbart, efter at bilerne var blevet antændt.

- Et vidne har set to mistænkelige personer, som løber fra stedet og tager hver deres cykel og kører langs Øselsgade og drejer til højre ad Lerfosgade, forklarer Henrik Vedel.

Ifølge efterforskningslederen var det to unge mænd, der begge var iført hættetrøjer. Den ene bar en plastikpose.

Episoden er den seneste i en række af bilbrande i København og omegn.

I løbet af de seneste uger er et stort antal biler blevet sat i brand i forskellige dele af København. Også på den københavnske vestegn har brandvæsenet været på overarbejde.

Tilsyneladende er nogle personer i Danmark blevet inspireret af et stort antal brændende køretøjer i flere svenske byer hen over sommeren, har dansk politi tidligere forklaret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.