Politi konfiskerer femte bil fra spritbilist i år

Varde politi har svært ved at stoppe en 46-årig spritbilist. I onsdags fik han konfiskeret sin femte bil alene i 2014.
Man kan tilsyneladende blive stoppet en hel del gange med sprit i blodet før politiet for alvor slår til.
Man kan tilsyneladende blive stoppet en hel del gange med sprit i blodet før politiet for alvor slår til. Foto: Colourbox

Hvad gør man, når folk simpelthen ikke vil tage ved lære af bøder, fængsel og forbud? Det spørgsmål stiller man sig selv hos politiet i Varde i disse dage. 

Her kæmper man nemlig mod en 46-årig mand, der er så glad for at køre i bil i spirituspåvirket tilstand, at han ignorere alle straffe og påbud, skriver JP.dk

I onsdags var det femte gang alene i år, at politiet stoppede manden hvilket betyder, at manden nu har en snes sigtelser for spirituskørsel og kørsel i frakendelsesperioden:

"Jeg vil godt vove den påstand, at bilisten er et barn, du ikke kan nå. Det er grotesk, at han bliver ved, og hvis det så bare var ham selv, det gik ud over. Men han risikerer jo at trække uskyldige med sig med sin spirituskørsel," siger leder af lokalpolitiet i varde, Bjørn Pedersen, til JP.dk.

Ud over at få konfiskeret bilen konfiskeret, får spritbilisten også en bøde, der vil blive reguleret efter mandens indtægt.Bøden vokser dog også i takt med alkoholpromillens størrelse.

I Danmark er promillegrænsen på 0,5 promille, men man kan blive draget til ansvar i forbindelse med en ulykke, så snart promillen er over 0,0 promille.

Sidst manden fik konfiskeret sin bil var så sent som 29 september.

Kilde: JP.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.