Politi efter falsk voldtægtsanmeldelse fra 17-årig: Det har konsekvenser

Forleden blev en 17-årig pige taget i at lyve om en voldtægt, men hun er langt fra den eneste, der har indgivet en falsk anmeldelse til politiet.
Det har konsekvenser, når der bliver indgivet falske anmeldelser, lyder det fra politiet, efter en 17-årig pige forleden blev taget i at lyve om en voldtægt.
Det har konsekvenser, når der bliver indgivet falske anmeldelser, lyder det fra politiet, efter en 17-årig pige forleden blev taget i at lyve om en voldtægt. Foto: Scanpix

Det havde ikke noget på sig, da en 17-årig pige forleden anmeldte en voldtægt hos politiet i Sønderborg.

Men den 17-årige er ikke den eneste, politiet har taget i at lyve. I fjor rejste politiet i Danmark 233 sigtelser om falske anmeldelser, viser tal fra Rigspolitiet.

Det skriver DR Syd lørdag.

Og det sker med jævne mellemrum, at der kommer falske anmeldelser, siger politiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi ser på det med stor alvor, for det trækker ressourcer ud af politiet. Og så har det jo også konsekvenser for nogle af de mennesker, som muligvis bliver mistænkt og inddraget i sådan en falsk anmeldelse, siger Hans Roost til DR Syd.

Falske anmeldelser er dog en naturlig del af politiets arbejde, siger Hans Roost.

- Det er jo en af de ting, der følger med. Og da det er en strafbar handling jævnfør straffeloven, så vil vi jo følge den til dørs, som alle mulige andre sager, forklarer Hans Roost.

Det vil i næste uge blive besluttet, om den 17-årige vil modtage en sigtelse for falsk anmeldelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.