Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Politi: Dødsstraf for at bryde færdselsloven

I dag starter politiet landet over en kampagne, der skal få cyklister og knallertkørere til at opføre sig ordentligt i trafikken.

og 27. september 2010 kl. 06:29
Start et spil på Spigo.dk
Spil
Politiet er lige i skyggen af cyklisterne i denne uge
Politiet er lige i skyggen af cyklisterne i denne uge Foto: Lars Wittrock / Scanpix

Cykelturen på arbejde eller i skole bliver ofte skudt fra start alt for sent, og når tiden er knap, kan det være fristende lige at snige sig over fodgængerovergangen eller trille over for rødt lys.

Det skal snart være slut. I hvert fald hvis det står til Færdselspolitiet, der fra i dag og tre dage frem kører en landsdækkende kampagne

Kampagnen indbefatter skærpet kontrol af cyklister og knallertkørere. Ifølge John Sckaletz, der er leder af færdselspolitiet i Købehavn, er selvopfundne færdselsregler dødsens farlige.

"Kampagnen skal henlede opmærksomheden på, at det er forbundet med temmelig stor fare at overtræde færdselsreglerne. Det er jo den eneste lov, hvor der stadig er dødsstraf, hvis man overtræder den, siger han til Newspaq.

Han understreger, at han selvfølgelig ikke mener det bogstaveligt, men at uforsvarlig kørsel - selv på cykel - kan ende i tragiske dødsulykker.

Problemet med knallertkørerne er ofte, at de kører på maskiner, der er tunet til at kunne køre meget hurtigere, end hvad deres bremser er bygget til.

Kampagnen kører i tre dage, men John Sckaletz påpeger, at de bløde trafikanters adfærd selvfølgelig er noget færdselspolitiet overalt i Danmark er opmærksomme på hele året rundt.

Traditionelt holder politiet kampagne for cykellygter efter efterårsferien, men med de populære magnetlygter, er det ikke længere et stort trafikmæssigt problem, fortæller lederen af færdselspolitiet i København.

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
28.09-2010 | 16:22 af sanne straube kristensen
udmærket ide. men er det derfor at politiet ikke vil komme ud til overfald med våben, eller modtage anmeldelser. eller sætter gangbesværede pensionister af 11km fra byen kl 1,30 i sep. de burde skamme sig. andrew kristensen nakskov (texas)
 
01.10-2010 | 13:56 af Per Holm
John Sckaletz har vist ikke selv prøvet at køre på cykel.

Som hovedregel har han da ret i at det sikreste er at køre efter færdselsreglerne, men der er dælme også undtagelser fra reglerne. Hvor det er de lovlige cyklister som kommer til skade og de ulovlige der slipper udskadt.

Der kan nævnes mange eksempler men for at tage et enkelt fra Lyngbyvejen ved nordgående kørsel: Holder man sig på cykelstien fra Kildegårds Plads bliver man med stor sansynlighed pløjet ned af en højresvingende bilist ved Gentoftegade. Smutter man derimod - ved rødt lys - ud foran de holdende biler og når der bliver grønt holder sig midt i højre vognbane frem til Gentoftegade hvorfra man igen finder ind på cykelstien, så undgår man denne konflikt. Så skal man bare ignorere bilisterne som kører med hornet i bund hvilket det dog kun er de færreste som gør.
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites