Politi: Dødsstraf for at bryde færdselsloven

I dag starter politiet landet over en kampagne, der skal få cyklister og knallertkørere til at opføre sig ordentligt i trafikken.
Politiet er lige i skyggen af cyklisterne i denne uge
Politiet er lige i skyggen af cyklisterne i denne uge Foto: Lars Wittrock / Scanpix

Cykelturen på arbejde eller i skole bliver ofte skudt fra start alt for sent, og når tiden er knap, kan det være fristende lige at snige sig over fodgængerovergangen eller trille over for rødt lys.

Det skal snart være slut. I hvert fald hvis det står til Færdselspolitiet, der fra i dag og tre dage frem kører en landsdækkende kampagne

Kampagnen indbefatter skærpet kontrol af cyklister og knallertkørere. Ifølge John Sckaletz, der er leder af færdselspolitiet i Købehavn, er selvopfundne færdselsregler dødsens farlige.

"Kampagnen skal henlede opmærksomheden på, at det er forbundet med temmelig stor fare at overtræde færdselsreglerne. Det er jo den eneste lov, hvor der stadig er dødsstraf, hvis man overtræder den, siger han til Newspaq.

Han understreger, at han selvfølgelig ikke mener det bogstaveligt, men at uforsvarlig kørsel - selv på cykel - kan ende i tragiske dødsulykker.

Problemet med knallertkørerne er ofte, at de kører på maskiner, der er tunet til at kunne køre meget hurtigere, end hvad deres bremser er bygget til.

Kampagnen kører i tre dage, men John Sckaletz påpeger, at de bløde trafikanters adfærd selvfølgelig er noget færdselspolitiet overalt i Danmark er opmærksomme på hele året rundt.

Traditionelt holder politiet kampagne for cykellygter efter efterårsferien, men med de populære magnetlygter, er det ikke længere et stort trafikmæssigt problem, fortæller lederen af færdselspolitiet i København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.