Politi bruger peberspray mod vrede demonstranter

Demonstranterne raser over, at politiet ikke beskytter dem mod organiserede kriminelle, der angriber demonstrationen.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Der udbrød voldsomme uroligheder flere steder i Hongkong natten til søndag, hvor vrede demonstranter kom i klammeri med politiet. Demonstranterne anklager blandt andet politiet for ikke at beskytte dem mod de personer, der angriber civile demonstranter på gaden.

Ifølge demonstranterne er det organiserede kriminelle, der står bag angrebene mod demonstrationerne. Politiet anholdt fredag mindst 19 personer for overfald og vold, og flere af disse personer er ifølge politiet allerede kendt for gangsterrelateret kriminalitet.

Natten til søndag udviklede demonstranternes utilfredshed sig til sammenstød med politiet, der til sidst brugte peberspray og fik afbrudt urolighederne midt i Hongkong.
Men der er stadig flere tusinde mennesker på gaderne, der kræver deres ret til at demonstrere, uanset om politiet vil beskytte dem eller ej.

Det centrale Hongkong har nu været spærret af i over en uge som følge af de borgere, der fortsat kræver mere frihed og demokrati fra Kinas regering i Beijing. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.